Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında;öğrencilerin manevi bilgi, duygu ve düşüncelerinin gelişimine katkıda bulunmak, ilmihal bilgisini kavratmak, kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak, dini duyarlılığını geliştirmek ve sınav tecrübelerine katkıda bulunmak amaçlarıyla; İlimizde eğitim alanında faaliyetleri bulunan; Enderun Eğitim Vakfı, Safa Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Semerkand Buhara Eğitim Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, Alemdar İmam Hatipler Derneği, Birlik Vakfı, Hasan Emmi ÇEKÜD, İmam Hatip Okulları Platformu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Memur-Sen tarafından illimiz genelindeki Ortaöğretim 9. Sınıf öğrencileri arasında üçüncüsü düzenlenen İlmihal Yarışması, 580 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, açılış konuşmaları ile devam etti.

Nevşehir ili 9. Sınıf Öğrencileri Arası İlmihal Yarışması’nda dereceye giren kız ve erkek öğrencilere ödülleri olan;Umre,Tam Altın,Çeyrek Altın ve Çanakkale Gezisi, Vali İlhami Aktaş ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Aktaş, dereceye giren öğrencileri ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Yarışmaya organize eden kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarına da teşekkür etti.

Nevşehir ili 9. Sınıf Öğrencileri Arası İlmihal Yarışması’ ödül törenine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Rasim Arı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Sivil toplum Kuruluşu Temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.