Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kuruluşu için uzun süredir çaba gösterilen ve belediyeyi büyük bir maddi yükten kurtaracak olan Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) onaylandığını müjdeledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, burada Nevşehir’de gerçekleştirilecek olan çeşitli yatırımlara ilişkin bakanlıklarda görüşmelerde bulundu.

Arı akşam saatlerinde Nevşehir’e dönüşü öncesinde kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Ankara’daki temaslarının ardından ilk müjdesini takipçileri ve Nevşehirliler ile paylaştı.

”Göreve geldiğimiz ilk günden beri yoğun çaba harcadığımız ve belediyemizi büyük bir maddi yükten kurtaracak olan Güneş Enerjisi Santrali'miz (GES) bugün itibariyle onaylandı.” notuyla birlikte Nevşehir Belediyesi Güneş Enerji Santrali (GES) proje onay yazısını paylaşan Arı, 3250 kW kurulu gücünde tesis edilecek olan santralin Nevşehir’e hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Arı’nın belediye başkanı seçilmeden önce Nevşehirlilere verdiği sözlerden biri olan Güneş Enerjisi Santrali (GES), Nevşehir Belediyesi’nin ödediği milyonlarca lira tutarındaki elektrik faturalarından kurtularak bu kaynağı şehre hizmet olarak aktarmasına olanak sağlayacak.

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan proje ile birlikte tesisim kurulum çalışmalarına kısa sürede başlanacağını açıklayan Arı, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda Nevşehir Belediyesi’nin çok önemli bir atılım gerçekleştirdiğini vurguladı.

Arı:” GES projemize büyük önem veriyoruz ve bu projemizi ileriki yıllarda büyütmek istiyoruz. Enerji yatırımlarımızla hem belediyemize ciddi manada ekonomik destek sağlayacağız hem de milli ve yerli enerjimizi kullanarak ülkemizin kazanmasına vesile olacağız. Katma değer üreten, gelecek nesillerin daha yaşanılabilir bir kentte yaşamasına imkan sağlayan yatırımlarımız uzun yıllar boyu şehrimize, ülkemize katkı sağlayacak." dedi.

Nevşehir Belediyesi, Merkez ilçeye bağlı Sulusaray kasabasında güneş enerjisi santrali kurup işletecek.