Ünlü Halk Ozanı Refik Başaran’ın seslendirdiği ve Ürgüp yöresine ait türkü kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girerken türkünün ismini bilerek paylaşıma yorum yapan kişilere kitap hediye edildi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesi Teşkilatı (UCLG-MEWA) 6. Kongresine katılmak üzere Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Belediye Başkanı Rasim Arı, gece saatlerinde sosyal medyadan gurbetçi bir vatandaşın çektiği videoyu paylaşarak takipçilerine videodaki türkünün ismini sordu.

Ünlü Ünlü Halk Ozanı Refik Başaran’ın unutulmaz eseri “Dam Başında Sarı Çiçek” (Feridem) türkünün ismini bilerek paylaşıma yorum yapanlara kitap hediye edeceğini ifade eden Arı’nın bu paylaşımı sonrasında videoyu izleyerek türkünün ismini doğru tahmin eden binlerce kişi kısa sürede Twitter’da “Feridem” hashtag’i ile paylaşımda bulundu.

“Feridem” hashtag’i kısa sürede TT olurken, Başkan Arı doğru tahminde bulunan takipçilerini kutladı.

Sosyal medya kullanıcıları ise, yaptıkları yorumlarla Başkan Rasim Arı’ya teşekkür etti. Arı’nın her hafta gerçekleştirdiği kitap kampanyasını da takip ettiklerini belirten kullanıcılar, okumaya verdiği önemden dolayı Arı’yı tebrik etti.

Gece saatlerinde Rasim Arı’nın paylaşımından alıntı yapan Nevşehir Belediyesi’nin resmi Twitter hesabı ise, “Söz verdik Türkiye’nin en çok kitap okuyan ve türkü dinleyen ili olacağız.” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Sizde bu güzel türkümüzü dinlemek için TIKLAYINIZ!

 Ürgüplü Refik Başaran’ın meşhur türküsü “DAM BAŞINDA SARI ÇİÇEK” (Feridem) sözleri şöyle;

“Dam başında sarı çiçek (oy oy)
Burdan kalkak Ürgüp’e göçek
(Nenni de Feridem nenni)
Ürgüp’e vardığımız gece (oy oy)
Hak yoluna kurban kesek
(Nenni de Feridem nenni)

Gidiyorum işte gör (oy oy)
Hayalde gör düşte gör
(Nenni de Feridem nenni)
Kıymetimi bilmedin (oy oy)
Bir kötüye düş de gör
(Nenni de Feridem nenni)

Odaları köşeli (oy oy)
Gül  (i)reyhan döşeli
(Nenni de Feridem nenni)
Ne ağladım ne güldüm (oy oy)
Ben bu derde düşeli
(Nenni de Feridem nenni)