İl ve ilçe Ocak Başkanlarına yönelik Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezinde düzenlenen programda; MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Genel Merkez yöneticileri, il ve ilçe ocak başkanları katıldı. Nevşehir’i temsilen ise Ali Türker, ilçe Ocak başkanları ve beraberlerinde ki heyetler katılım gösterdi.

İftar programında konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Başkan Ateş, “İçinde olduğumuz Ramazan ayının önemini vurgulayarak, “Bu sene, partimizin ve ocağımızın kuruluşunun 50. yılını, milli mücadelemizin başlamasının ise 100. yılını kutluyor olmamızdan dolayı bu ramazan bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Bütün bu hususiyetleri taşıyan bu senenin mübarek ramazan ayında, Liderimizin iftar sofrası etrafında inşa edilen manevi köprülerle; kalplerimize huzur, yüreklerimize sıcaklık ve bakışlarımıza umut hâkim olmuştur.” dedi.

Ülkü Ocaklarının sanat ve kültür alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Genel Başkan Sinan Ateş, “Daha akademik hale getirilmiş olan Ülkü Ocakları dergimizin yanı sıra, ismini liderimizden ilham alarak Bilge-Türk olarak koyduğumuz, orta öğretime yönelik bir dergi ve bir de Dönence ismiyle kültür, sanat, edebiyat dergimizi çıkarıyoruz. Ayrıca ramazan ayı boyunca teşkilatlarımızda iftar sofraları kurulmuş ve herkese soframız açık olmuştur. Öte yandan 2 tiyatro ekibimiz Namık Kemal’in “Vatan Yahut Silistre” oyunu ile Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun “Her Bizans’a Bir Fatih” oyununu iftar sonraları sergilemektedirler” diyerek hedefler hakkında da kısa bilgilendirmeler yaptı.