Nevşehir il merkezinde Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı arefesinde de su kesintisi olması vatandaşın tepkisine neden oldu.

Nevşehir'de meydana gelen su kesintisi hem bayram arefesi olması hasebiyle hemde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıktığı bu dönemlerde vatandaşı perişan etti. 

Arefe günü susuz kalan ve FİB Haber Whatsapp ihbar hattına ulaşan çok sayıda Nevşehirli vatandaşlarımız tepkilerini dile getirdiler.

“Evlerimiz kokuyor, ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz” diyen vatandaşlar Nevşehir Belediyesini göreve çağırdı.

 Vatandaştan ‘Su Kesintisi’ tepkisi’ …

Yaşanan su kesintisi nedeniyle Nevşehir'de vatandaşlar mağdur. Tepkili mahalle sakinleri; "Kurban bayramına sayılı saatler kala arefe günü olacak iş mi... Bayram geliyor vatandaş temizlik yapamıyor. Elimizi yıkayacak, abdest alacak suyumuz yok." şeklinde şikayetlerini dile getiriyor."

Suları akmayan mahalle sakinleri son süreçte suların sık sık kesildiğini, çamaşır, bulaşıklar birikti banyo yapamaz olduk iyice mağdur olduklarını söyleyerek, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

-Merhaba  FİB Haber. Son iki haftadır şehir merkezinde akşam saatlerinde başlayıp sabah yada öğlene kadar süren ani su kesintileri hakkında belediyeden bir haber yada duyuru yapılmadı. Konu hakkında bir çalışma yapmanızı ve bu kesintilerin sebebinin ne olduğunu öğrenerek Nevşehirlileri bilgilendirmenizi rica ederim.

-Nevşehir M.Akif Ersoy mahallesi 4. etap Tokide 3 gündür sular kesik. Millet perişan buna bir değinirseniz seviniriz.

- 350 Evler Mahallesinde sularımız gün içinde akmıyor. Gece geç saatlerde geliyor. Ve bayram arefesinde çalışan bir iş kadını olarak büyük sıkıntı yaşıyoruz. Biran önce bu durumun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.

- Nevşehir merkez Esentepe mahallesi Nevkur'da sularımız yok. Yetkililerin bu konuya acil çözüm bulmasını bekliyoruz.

-Bekdik Mahallesinde sularımız yok abdest alamıyoruz. Bayrama susuz gireceğiz.

Nevşehir'de ki su sıkıntısı sene sonu itibariyle tamamen sona erecek...!

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre, Nevşehir'in bir bölümünde yaşanan su kesintilerinin mevsimsel kaynaklı sorun nedeniyle yaşandığı belirtildi.

FİB Haber Merkezi olarak konu hakkındaki sorularımıza yetkili birimden aldığımız bilgiye göre, "Şehrimizde yaşanan su kesintileri yoğunlukla mevsimsel olduğu gibi bunula beraber elektrik kesintilerinden ve park bahçe sulamalarının artmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca ağır vasıtalarının mahalle aralarında park etmesinden yine kısa süreli elektrik kesintileri sonucu terfi merkezlerinde oluşan dalgalanmalardan su arızaları özellikle yaz mevsiminde sıklaşmaktadır.

Ayrıca, Nevşehir içme suyu ile patates sulamalarının aynı havzadan (Niğde misli ovasından) sağlandığı ve Yaz aylarında bölgemizde patates sulamadan dolayıda su kesintilerinin yaşandığı ifade ediliyor.

Bu sorunlara çözüm olarak sorunun çok sık yaşandığı mahalle ve caddelerde altyapı yenilenmektedir. Ayrıca DSİ 12. Bölge Müdürlüğü ile yürütülen çalışma neticesinde yıl sonuna kadar toplam 15.000 ton kapasiteli üç adet depo devreye alınarak şehrimizde yaz aylarına girerken su depolama kapasitesi yönünden sorunlar ortadan kaldırılması için gerekli tüm çalışmaları yürütüyoruz. Yapılan bu çalışmaların yanı sıra halkımızın da suyun ne kadar önemli ve değerli olduğunun bilinci ile tasarruflu kullanması çok büyük önem arz etmektedir." denildi.