Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Üniversitesi (KÜN) VE Argos in Cappadocia / Argos Kültür Sanat paydaşlıklarıyla gerçekleştirilen Bezirhane Buluşmaları Nisan etkinliğinin teması Suriyeli Sığınmacılar olacak.

19 Nisan 2019 Saat 18.00’da gerçekleştirilecek panelde, Suriyeli sığınmacıların durumları evrensel, ulusal ve özellikle Nevşehir bölgesindeki durumuyla kapsamlı şekilde ele alınıp tartışılacak.
Etkinliğin konuşmacıları Koç Üniversitesi’nden öğretim üyesi Dr. Doğuş Şimşek, Harran Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mahmut Kaya, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Nevşehir Temsilcisi uzman psikolog Nakşidil Tuna, konuyu farklı boyutları ile açacaklar.
Doğuş Şimşek, "sığınmacılık, göçmenlik, mültecilik" gibi aynı anlama gelirmiş gibi görünen ama derin farklar barındıran kavramlara ve farklılıklarına değinecek. Harran Üniversitesi’nden "sahayı" bilen ve “Türkiye’deki Suriyeliler” kitabının da yazarı olan Dr. Mahmut Kaya ulusal ölçekteki durumu değerlendirecek. Merkezinde 110.000 kişilik bir nüfusu barındıran Nevşehir’deki sığınmacı sayısının 20.000 olmasının avantaj ve dezavantajlarını ise Nakşidil Tuna'dan dinleyeceğiz.