29.04.2018 tarihinde sitemizde yayınlanmış olan "Nevşehir'de beş yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalanarak tutuklandı " tekzip haberimizle ilgili olarak "düzeltme ve cevap hakkını "içeren yazıdır.... 

Cevap ve Düzeltme Metni

Fibhaber.com internet sitesinin 29.04.2018 günlü yayınının özel haber bölümünde "Nevşehir'de beş yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalanarak tutuklandı " başlığıyla bir habere yer verilmiş ve haber içeriğinde, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların yapıldığı ve müvekkilin de yakalanarak tutuklandığı ve cezaevine sevk edildiği ifade edilmiştir.

Haberde yer verildiği şekilde müvekkilimiz adli makamlardan kaçan ve aranan bir şahıs değildir. Müvekkil iddia edilenin aksine yakalanmamış, karar kendisine bildirilerek, Müvekkil ikamet ettiği adresinden alınmıştır.

Yapılan haber kişisel yoruma dayalı olup Anayasa, Avrupa insan hakları sözleşmesi, Basın kanunu ve Yargıtay içtihatları tarafından belirlenen basın kurallarını da ihlal eder niteliktedir. Müvekkil aleyhine yapılan bu tarz yayınların kabulü mümkün olmamakla, iş bu yayınlar hakkında her tür hukuki yola sonuna kadar başvurulacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.