Mazlum ve mağdur Müslümanlara yardım elini uzatmaya devam eden İHH, hayırseverlerin destekleriyle susuzluktan kıvranan bölgelerde çalışma yaparak su kuyuları açılmasını sağlıyor.
Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. Temiz su kaynaklarının azalması için ciddi ve uygulanabilir önlemler alınmazsa insanların karşı karşıya olduğu tehlikeler daha da artacak. 
İHH Nevşehir İYD Başkanı Baki Öncel, İHH olarak dünya üzerinde su sıkıntısı problemi yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Çad, Gana, Gine, Mali, Etiyopya, Tanzanya, Uganda, Burundi, Zimbabve, Afganistan, Burkina Faso, Nijer ve benzer durumdaki çeşitli ülkelerde İHH'nın su kuyusu çalışmaları yaptığını söyledi.
Öncel, bir hayırseverin dilerse kendi adına su kuyusu açtırabileceği gibi gönüllülerin ufak bağışlarının bir araya getirilmesiyle de maliyeti karşılanarak su kuyusu açılabildiğini ifade etti.
Su kuyularının açılmasının ardından İHH tarafından bakım ve onarımlarının da yapıldığını söyleyen Öncel, “Bağışlarınızla açılan su kuyularının denetim ve takibi ekiplerimiz tarafından yapılır. Su kuyusu açılan bölgelerde sorumlu kişiler belirlenir ve arıza durumunda müdahale edilir. Su kuyularının herhangi birinden arıza bilgisi ulaştığında, tamirat ve benzeri sorumluluklar yerine getirilir. Yapılan denetimler sonucu üç yılı aşmış olan su kuyularında tespit edilen arızalar için tamirat projeleri yapılır” diye konuştu.

"Su hayattır" sözünün anlamı, Afrika'da susuzluktan kıvranan köyleri ve insanları gördükçe anlaşılıyor.
Köylerine kuyu açılan yerleşim alanlarında, temiz suya kavuşan mazlumların hayr dualarını işitmenin mutluluğu ne büyük bir haz.

İHH tarafından açılan kuyu ile temiz içme suyuna kavuşanların sevincine ortak olmak ve katkı sunmak isterseniz, İHH Nevşehir İl Başkanı Baki Öncel'e 0535 9327125 numaralı telefondan ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.