Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Gazhane Caddesi ve Belediye Caddesi’nde alt yapı ve üst yapının tamamen yenilenmesi projesi çerçevesinde çalışmalara başlandı. Mevcut parke taşları farklı noktalardaki yol bakım ve onarım çalışmalarında yeniden kullanılmak üzere sökülen cadde de sıcak asfalt çalışması gerçekleştirilerek yeşil bant oluşturulacak.

Nevşehir kent merkezindeki ana yolları modern bir görünüme kavuşturarak alt yapılarını tamamen yenileyen Nevşehir Belediyesi Nissara AVM karşısındaki Hastane Caddesi (Gözlükcüler Caddesi) girişinden başlayarak Tahmis Caddesi’ne buradan da Sarraflar Çarşısı girişinden eski Bölükbaşı AVM’nin bulunduğu Ada Sokağın sonuna kadar olan yolda başlattığı alt yapı ve üst yapı projesini genişletti. Projeye Belediye Caddesi ve Gazhane Caddesi’ni de ekleyen belediye ekipleri bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Proje içerisindeki cadde ve sokakların alt yapısı ve üst yapısını tamamen yenilenerek modern ve estetik bir görüntüye kavuşturmayı hedefleyen Nevşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarını hafta sonu da sürdürüyor.

Sabahın erken saatlerinden başlayarak gece yarısına kadar süren çalışmalar çerçevesinde Fen İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak hafta içerisinde Ada Sokak, Hastane Caddesi ve Tahmis Caddesi’ndeki parke taşları başka bölgelerde gerçekleştirilecek olan yol onarım çalışmalarında değerlendirmek üzere sökerek burada alt yapı çalışmalarına başlaken Gazhene Caddesi ve Belediye Caddesi’ndeki yollarda bulunan parke taşların sökümü de hafta sonu belediye ekiplerince tamamlandı.

Proje içerisinde yer alan Ada Sokak, Tahmis Caddesi, Hastane Caddesi, Gazhane Caddesi ve Belediye Caddesi’ndeki eskiyen içme suyu hattını tamamen yenileyerek vatandaşları daha sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşturacak olan belediye ekipleri ayrıca bu bölgelerde daha önce bulunmayan yağmur drenaj hattını da oluşturacak. Aşırı yağışlarda hem esnafların hem de yayaların mağdur olmaması için Lale Caddesi, Mustafa Parmaksız Caddesi ve Saatçi Hoca Caddesi’nde olduğu gibi yağmur suyu kanallarını bu bölgede de imal edecek olan ekipler alt yapıyı tamamladıktan sonra üst yapı çalışmalarını başlatacak.

Ada Sokak, Tahmis Caddesi, Hastane Caddesi, Gazhane Caddesi ve Belediye Caddesi’ndeki yolları sıcak asfalt ile kaplayacak olan ekipler yaya kaldırımlarını ise şehrin dokusuna da uygun olarak andezit doğal taşla yapacak. Proje içerisindeki cadde ve sokaklarda çevre düzenleme ve peyzaj çalışması da gerçekleştirecek olan belediye ekipleri ayrıca yeşil bant uygulamasını bu alanda da yapacak.