Türkiye’nin en geniş kapsamlı teknoloji yarışması olan TEKNOFEST yarışması finallerinde H.A.İncekara Fen Lisesinden eğitim teknolojileri alanında Türkiye üçüncülüğü elde edildi.  

Yarışmaya H.İbrahim İLHAN Eğitim Teknolojileri alanından katılmıştır. YKS na hazırlık sürecinde süreci doğru ve verimli bir şekilde yöneterek hedefe en doğru yoldan ulaşabilmek için bir yazılım programı gerçekleştiren H.İbrahim İLHAN gerçekleştirdiği yazılım ile Gaziantep te yapılan yarışmaya katıldı. Proje yarışma ön elemelerinde 11. Oldu. Gaziantep te yapılan Final yarışmalarında Türkiye üçüncülüğü elde etmiştir. 

  Proje Özeti (Proje Tanımı): 

YKS Planlama Rehberim üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri planlama, uygulama ve analizlerle sonuca götüren bir mobil uygulamadır. Eğitim Teknolojilerine öğrenci gözünden çözümler sunularak öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde daha verimli ve etkili bir çalışma yapabilmesi amaçlanmıştır. Planlarını doğru teknikle hazırlayan ve uygulayan öğrenci sürdürülebilir bir alışkanlık kazanmış olur. Konu takibi ve sınava kalan süre sayacı bölümüyle süreci takip eder. Alanına göre (MF, TM, TS, Dil) özelleştirdiğimiz konu takibi bölümünü kullanarak ilerlemesini görür, çalıştığı konularla ilgili notlar alır.“Hangi konudan kaç soru çıkmış?” bölümünü kullanarak çıkmış soru istatistikleriyle ilgili bilgi edinir.Planlama bölümü “kullanılabilir zamanın tamamını değerlendirme” düşüncesi üzerine kurulmuştur. 

Öğrencilerin çoğu sınav sürecinde konu takibi, planlama ve analiz yapılması gerektiğini bilmekte ama bu önemli noktaları atlamaktadır. Tüm bunları kâğıt üzerine yapmak zahmetlidir. Uzun sürer,  düzenlemesi zordur ve taşınabilir değildir. Uygulama bunların yapılışı konusunda kullanıcıya yol gösterir. 

Proje Okulumuz öğrencilerinden Halil İbrahim İLHAN tarafından geliştirilmiş olup danışmanlığını okulumuz Bilgisayar Bilimi öğretmeni Ömer ERMİŞ yapmıştır. Proje ön elemede Türkiye 11. Si olmuş Gaziantep’ te yapılan Teknofest finalinde genel sıralamada ise Türkiye 3. Lüğü elde etmiştir.