Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftü Vekili Ali Bingül, hacı adaylarına hacca hazırlık kapsamında bazı tavsiyelerde bulundu. “Sizler hacca gitmek ümidiyle kayıt yaptırmış yüz binlerce kişi arasından seçilmiş şanslı kişilersiniz. Kabe-i Muazzamayı tavaf edecek, Ravza-i Mutahhara’yı ziyaret edeceksiniz. O topraklara bakıp da alelade bir çöl parçası olarak görmeyin. O topraklar, Hz. Peygamber’den Kur’an, Hz. Ebu Bekir’den hutbe ve Bilâl-i Habeşî’den ezan dinlemiş Ammarların, Yasirlerin, Sümeyyelerin işkence altında inlerken söyledikleri kelime-i şehâdetleri saklamaktadır. Bunu düşünerek hareket etmemiz gerekir. Din görevlilerimiz, sizlerin en güzel bir şekilde hac farizanızı ifa etmeniz için hizmetinizde olacaklar. Sizlerin de gerek kendiniz gerekse onlar için bu ibadetin kolaylaşması ve en rahat şekilde tamamlanması adına elinizden gelen gayreti göstermenizi temenni ediyorum.

Dönüşte oradan Hz. Ebu Bekir’in sadakatinden,  Hz. Ömer’in adaletinden, Hz. Osman’ın haya ve edebinden, Hz. Ali’nin de ilim ve  şecaatinden nasiptâr olarak dönmenizi temenni ediyoruz.” dedi.

Kafile Başkanı İl Müftü Yardımcısı Dr. Ahmet Özvarinli ise hacda uyulması gereken kurallar ve zorluklar hakkında bilgi verip haccın Allah için yapılması gerektiğini, bundan dolayı her sıkıntıya Allah rızası için sabır göstermemiz gerektiğini ifade ederek hac ibadeti ile ilgili teknik konularda bilgiler verdi.

Toplantı, kafile ve grupların tanıtımı ile sona erdi.