57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli anma törenleri ve kültür sanat etkinlikleri 15 Ağustos Cumartesi günü Atatürk Anıtına çelenk sunulup, Hacı Bektaş Veli Dergah’ı ziyareti ile başlayacak. 

Bu yıl 57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 15-16-17-18 Ağustos tarihlerinde, her yıl olduğu gibi Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumlarının katılımları ve desteği ile icra edilecek.  

Covid-19 salgını nedeni ile, bu yıl kapalı alanlardaki tüm “sergi – panel – konser – gösteri ve Cem” etkinliklerinin yapılmaması kararı alındı.  

56 yıldır gerçekleştirilen etkinlikler, bu yıl küçük çapta ve halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirleri alarak 15 Ağustos Cumartesi günü saat 11:00’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunup, Hacı Bektaş Veli Dergah’ı ziyareti ile başlayacak. 

Aynı gün saat 14:00’de Hacıbektaş Belediyesi Salonundaki Alevi-Bektaşi Kurumları ile yapılacak değerlendirme toplantısı ve bildirinin hazırlanması ile devam edecek etkinliklerin akşamki bölümünde; “Kent Meydanında” Hünkar’ın 800 yıl önce ”Kadınları Okutunuz” dediği topraklarda “Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetlerine” dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla; bu yıl sahne sadece kadınlarımıza emanet edip mini bir konser gerçekleştirilecek.  

Semah gösterisi ile başlayacak etkinlik, Nazlı ÇIĞA-Server Çığa’nın hazırlayıp sunacağı Ben “Anadolu” Adımı Kadıncık Ana’dan Aldım isimli müzikal tiyatro gösterisi ile devam edecek olup, Serpil Sarı ve İlkay Akkaya türküleri ile son bulacak. 

16 Ağustos Pazar günü; gerçekleştirilecek olan Resmi Açılış Programını, Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezinde düzenleyecek olup; yine halkın sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirleri alarak ve salon kapasitenin yarısını kullanarak Protokolün katılımı ile gerçekleştirilecek.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunması ile başlayacak olan program Semah Gösterisi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Alevi – Bektaşi Kurum Temsilcilerinin Değerlendirme Toplantısı Bildirisinin okunması, 27. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülünün Verilmesi ve Erdal Erzincan Konseri ile sona erecek.
17 Ağustos Pazartesi günü; Mistik Hırka Dağı-Kutsal Ardıç Ağacı ve Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Etkinliğin ardından, 18 Ağustos Salı günü; Kadıncık Ana Evi Parkı Dayanışma Yemeği ile bu yılki 57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri son bulacak.