Cumhurbaşkanlığı yüksek himayelerinde İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 28 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde düzenlenen 7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonasında NEVAPAD Başkanı Yaşar METE, NEVAPAD Yönetim Kurulu Üyesi Sezer ŞALLI, NEVAPAD Denetim Kurulu Üyesi Kemal YÜRÜK Ekip yarışması kategorisinde yarışarak ALTIN MADALYA alarak Dünya Şampiyonu oldular.

Sezer ŞALLI ve Kemal YÜRÜK katılmış oldukları Tatlı ve Hamurişi Kategorilerinde de 1 Gümüş, 2 Bronz Madalya Kazanan Nevşehir Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyeleri  Dünya Şampiyonasından 3 ALTIN, 1 GÜMÜŞ, 2 BRONZ MADALYA ile her kategoride başarı elde etmişlerdir.

"7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo" ve "5. Dünya Helal Zirvesi", İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) iş birliğinde ve Discover Events organizasyonunda 50 ülkenin ürün ve stant katılımıyla gerçekleştirildi.  5. Dünya Helal Zirvesi ve 7. İİT Helal Fuarı'nın bu yıl 40 bine yakın ziyaretçisi oldu. 75'ten fazla ülkeden delegasyon katılımı gerçekleşti. 50 ülke, ürünleriyle ve stantlarıyla Helal Expo Fuarı'nda ve profesyonel zirve katılımcılarıyla Helal Zirvesi'ndeki yerini aldı. Bu yıl 20 ülkeden 600 aşçının katılımıyla Uluslararası Aşçılar Kupası'nın da gerçekleştiği etkinlikte, farklı kategorilerde ödüller dağıtıldı. 7 bölgeden 40 ilin mutfağının da tanıtıldığı Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası kapsamında, helal gıda standartlarından oluşan lezzetli yemekler yapıldı ve yöresel yemekler tanıtıldı. Düzenlenen Helal Expo Fuarına Nevşehir Aşçılar ve Pastacılar Derneği’de (NEVAPAD) katılım gösterdi.