İlk önce Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin (EUROCHAMBRES) AB üyesi olmayan ülkeleri temsil eden ve Başkanlığını TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı EUROCHAMBRES Ortak Üyeler Komitesi’nin yıllık toplantısına katıldı.

Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Kiev’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, ​ Avrupa Birliği’nin önünde bulunan belirsizliklerin ve zorlukların birlik olma gücüyle çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

EUROCHAMBRES Başkanı Christoph Leitl da, “Amerika ilk”, “Çin Harika” değil biz “Birlikte Avrupa’yız” dedi. Toplantıda ayrıca, önümüzdeki dönem EUROCHAMBRES’ın Ortak Üyelere yönelik gerçekleştireceği projeler görüşüldü.

Toplantıda, Ortak Üyeleri EUROCHAMBRES Yönetim Kurulu’nda temsil etmek üzere aday olan ülkeler için ön seçim de gerçekleştirildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 2020 yılında EUROCHAMBRES Yönetim Kurulu'nda AB üyesi olmayan 19 üyeyi EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı olarak temsil etmeye devam edecek. Bosna-Hersek, Karadağ, Ukrayna ve Gürcistan da EUROCHAMBRES Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Toplantının ardından, Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve Ukrayna Başbakan Yardımcısı Dmytro Kuleba’yı makamlarında ziyaret etti.​

Son olarakta, Hisarcıklıoğluve Parmaksız, Türk – Ukrayna İşadamları Derneği ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. ​