İspanya Kralı VI. Felipe adına İspanya Büyükelçisi Juan Gonzalez Barba tarafından takdim edilen liyakat nişanı için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, bu ödülü, iş dünyasının başarısı olarak gördüğünü vurguladı.​

Nevşehir TSO ve GTİ. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız katıldığı tören için yaptığı değerlendirmede; Odalarımızın ve Birliğimizin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu, yaptığımız çalışmaların sadece belge vermekten ibaret olmadığını burada bir kez daha görmüş olduk diyerek bütün bu çalışmaların esas mimarı olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletip sözlerine şöyle devam etti: “ Türkiye vizyonunu batıya çevirmiş, hedeflerini Avrupa Birliği’ne girmek üzere belirlemiş ama kökeni ve tarihi Doğu’dan gelen eşsiz bir kültür, tarih olduğu kadar ekonomik ve stratejik bir öneme de sahiptir. Bizde Birliğimiz başta olmak üzere Odalarımız ve Borsalarımız ile birlikte bu önemin farkındayız ve altyapımızı, çalışmalarımızı ve hedeflerimizi bütün bunları da dikkate alarak belirlemiş bulunuyoruz, bugün Başkanımıza verilen bu Nişan, çalışmalarımızın ve gayretlerimizin bir meyvesi, ben buradan tekrar TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’na TOBB’a ve Odalarımıza kazandırdığı vizyon için teşekkür ediyorum. Eminim bu nişan sayesinde ikili ticari ilişkilerimiz daha da gelişecek.” diyerek, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak en kısa sürede bir heyet ile birlikte İspanya ziyaretleri gerçekleştirip, hem turizm potansiyelimizin tanıtılmasını hem de ticari ilişkilerimizin artmasını sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu ise nişan töreninde yaptığı konuşmada “Türk iş dünyasının asli temsilcileri, Oda ve Borsa Başkanlarımla birlikte, bu anlamlı ve değerli ödülü kabul ediyorum ve onlarla birlikte alıyorum. Bizler, ikili ticaretimizi ve yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Daha çok firmanın karşılıklı ticaret ve yatırım yapmasını sağlayacağız” dedi ve Türkiye ile İspanya'nın Akdeniz'deki en kadim medeniyetlerden olduğunu belirterek, İspanya'nın kültürü, sanatı ve spor alanındaki başarılarının Türkiye'de yakından takip edildiğini söyledi.

Türkiye'de, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi kadar Barcelona-Real Madrid derbisinin de takip edildiğini anımsatan Hisarcıklıoğlu, "Dünyada büyük bir izleyici kitlesi olan ve Türkler tarafından da merakla izlenen İspanyol yapımı 'La Casa De Papel' dizisinde Tokyo, Berlin, Rio gibi karakterler var. Temmuz ayında başlayacak 3'üncü sezonda 'İstanbul' karakteriyle izleyicilere belki bir sürpriz yaparsınız." dedi.

Bu yakınlığın siyasi ve iktisadi ilişkilere de yansıdığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "NATO'da, OECD'de, Avrupa Konseyi'nde birlikte çalışıyoruz. Birleşmiş Milletler bünyesinde oluşturulan Medeniyetler İttifakı'nda çok önemli görevler üstlendik. İspanya, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde verdiği destekle dostluğunu bir defa daha göstermiştir." diye konuştu.