Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesinde koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında belediye ekiplerince, cami önündeki oturma yerleri, kamelya, bank ve oturma grupları kaldırıldı, çocuk oyun alanları ve piknik masalarının etrafına da olay yeri şeridi çekildi.

Kalaba Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında parklardaki bankları kaldırdı. Yine parklardaki kameriyelerin etrafını da şeritlerle çevirerek virüs tehdidi geçene kadar vatandaşların kullanımına kapattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’d, Nevşehir'de ve Kalaba’da da koronavirüsün etkilerinin görülmeye başladığı andan itibaren Kalaba Belediyesi olarak her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Kalaba halkına da çağrıda bulunan Başkan Yorgancı, “Hiçbir virüs bizim birlikteliğimizden ve tedbirlerimizden kuvvetli değildir. Bu anlamda herkesin, devletimizin yapmış olduğu çağrılara uymak suretiyle evlerinde kalmaları ve çok zorunlu olmadıkça dışarıya çıkamamaları önem arz etmektedir. Bu süreci de birlikte atlatacağız. Evde Kal Türkiye, Evde Kal Kalaba” diye konuştu.

Evde Kal Kalaba Halkı...