Kaymaklı Belediyesi, belde içerisinde vatandaşların can güvenliğini korumak amacıyla sokak aralarında ve Nevşehir Caddesi üzerinde çeşitli çalışmalar yaptı. Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç’in önemli projelerinden olan ilkokul ve belediye arasına yapılması planlanan üst geçit projesinin yolun dar ve üst geçit ayakları için kaldırımların müsait olmaması nedeniyle, yaya kontrollü trafik ışıkları kasabaya kazandırıldı. Karşıdan karşıya geçmek için butona basarak araç trafiğini yaya kontrolüne bırakan sistemle yaya öncelikli trafik uygulamasına da katkı sağlanması amaçlanıyor. Başkan Çekiç, insanımızın can ve mal güvenlikleri için trafikte yapılması gereken acil düzenlemeleri yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde tamamlayacaklarını ifade etti.

Ayrıca kör nokta olarak bilinen bağlantı yollarına ve çeşitli kavşaklara trafik kazası riskini en aza indirmek tümsek ayna montajı yapıldı.

Başkan Çekiç: “Trafik ve yol güvenliği daha emniyetli hale getirebilmek adına kör nokta olarak bilinen bazı sokaklarımıza tümsek aynalar koyduk. Beldemizde yaşayan insanlarımıza daha güvenli ortamlarda yaşamlarını sürdürmelerini istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir” dedi.