Kaymaklı Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen ödül törenine, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin İstiklal Marşı'nı ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamalarını sağlamak amacıyla Kaymaklı’da eğitim veren her okulda düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma tarafından verildi.

İstiklal Marşı 98 Yaşında...

Her bireyin Devletin bağımsızlık simgelerinden olan İstiklal Marşı'nı ve İstiklal Marşı’nın hangi şart ve imkanlar dahilinde yazıldığını en iyi şekilde bilmesi gerektiğini belirten Başkan Elma; “Mehmet Akif'in, İstiklal Marşı'nı milletimize hediye etmesi ve ordumuza ithaf etmesi, onun alçak gönüllülüğünü ve vatanseverliğini en güzel biçimde ortaya koymaktadır. Tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milletimizin karakterini, kahramanlığını, bağımsızlık tutkusunu, vatan sevgisini en güzel biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır.

Belediyemiz tarafından düzenlenen bu tür yarışmaların çocuklarımıza İstiklal Marşımızın önemini ve sevgisini artıracağı düşüncesindeyiz. Ayrıca Akif’in tarif ettiği Asım’ın nesli içinde bu tür etkinliklerin önemli olduğunu düşünmekteyim. Bu vesile ile  yarışmada emeği geçen müdürlerimize ve öğretmenlerimize ve tabi öğrencilerimize teşekkür ederim. Bu vesile ile de Bekirağa Mahallemizde yeni yaptığımız kondisyon ve çocuk parkımıza Mehmet Akif Ersoy Parkı ismini verdiğimizi müjdelemek isterim" dedi. Yarışmada birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken her öğrenciye sertifika takdim edildi.