Açılışa Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erdin Polat, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık Barata, Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü Murat Asiltürk, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, KOP ( Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen "Kütüpannem KOP Çocuk Kütüphanesi" projsinin okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik olduğunu belirterek çocuklarımızın velileriyle oyun oynayarak hem mutlu olacak hem de boş zamanlarında etkinlik yapabilecekleri Nevşehir’in ilk Çocuk Kütüphanesini ilimize kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

Milli Eğitim Müdürü Demir, Çocuk Kütüphanesinin kapısının ilimizin tüm okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine açık olduğunu belirterek Çocuk Kütüphanesinin ilimize kazandırılmasında emeği geçen KOP ( Konya Ovası Projesi) Bölge Kalkınma İdaresi ve Arge ekibine teşekkür etti.

Program, protokol üyelerinin kütüphaneyi gezmesiyle sona erdi.