Genç hafızları makamında kabul eden Nevşehir İl Müftüsü Öztürk, “Peygamberimiz (s.a.s.), “Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen ve yaşayanlardır.” buyuruyor. Sizler Allah’ın kelamının tümünü ezberlediniz. Sizi ve sizleri yetiştiren hocalarınızı da tebrik ediyorum. İnşaallah Kur’an’ı yaşayarak bu şerefe nail olursunuz. ” dedi.  

İl Müftüsü Öztürk, “Şeyhu’l-Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alarak, 14 Ocak 2020 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan mülakat sonucunda sınava katılan 22 öğrencimiz başarılı olarak hafızlık belgelerini almaya hak kazandı. Ben, öğrenci ve onları yetiştiren öğreticilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Sevgili hafızlar bundan sonra ki hedefiniz Arapça eğitimi alarak İmam Hatip lisesini ve İlahiyat Fakültesini başarıyla tamamlamak olsun.” dedi.

Kurs yöneticisi Ömer Yiğit ve Kurra Hafız Fatih Aydın, kendilerini ve hafız öğrencilerini kabullerinden dolayı teşekkür ederek, hafızların durumu ve Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kuran Kursu hakkında bilgiler verdiler.

Hafızlarla bir süre sohbetin ardından İl Müftüsü Öztürk, hafız öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.