İftar programına; Nevşehir protokolü, STK temsilcileri, müftülük personelinin yanı sıra toplumun değişik kesimlerinden çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, davete katılanlara teşekkür ederek, katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müftü Öztürk; “Ramazanın özellikleri ve güzellikleri anlatılmakla bitmez. Orucu bir nimet, Teravihi bir nimet, Sahuru bir nimet, İftarı ayrı bir nimettir. İftar sadece açlığını gidermekten ibaret değildir. Evde aile fertlerini bir araya getirir, birleştirir, kaynaştırır. Böyle toplu iftarlar da İslam ailesinin bireylerini bir araya getiriyor, birleştiriyor, kaynaştırıyor. İşte gördüğümüz gibi Devletle Millet burada, amir, memur, zengin, fakir, genç, yaşlı, ihtiyar burada bir sofrada bir salonda buluştuk. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Nevşehirlilere selamını ileterek, sözlerine başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Ramazan Dağlı, “Kur’an ve Ramazan, kulların af ve mağfiret iklimine girebilmesi için yeni fırsatlar sunuyor. İsraf etmeden iftar etmek, gözümüzü ve gönlümüzü doyururken, paylaşarak kulun mutluluğunu ve mükafatını artırmaktadır. 81 ilde düzenlediğimiz programlar kapsamında bugün Nevşehir’de olmaktan çok mutluyum. Bu yıl Ramazan ayı temamız “Ramazan ve İnfak” ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfımızın başlattığı “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” projesidir. Bu noktada verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabalardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Dağlı, bu programa öncülük eden İl Müftülüğümüze teşekkür ederek bu birlikteliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda İl Müftüsü Yakup Öztürk, hayırsever işadamı Yaşar Öğütveren’e yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.