Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerinin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü sebebiyle düzenlenecek etkinlikler, Saat 19.45’de Ziraat Bankası önünden Diriliş Meydanı’na kadar yapılacak yürüyüşle başlayacak. Nevşehir protokolünün ve vatandaşların Türk Bayrakları ile katılacağı yürüyüşe Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı da eşlik edecek.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşmesi beklenen yürüyüşün ardından anma etkinlikleri saat 21.00’dan itibaren Diriliş Meydanı’nda devam edecek.

Burada İstiklal Marşımızın hep birlikte söylenmesi ile birlikte tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulacak ve ardından Kuran-ı Kerim okunacak.

Moderatörlüğünü TRT Stadyum programının sunucusu Ersin Düzen’in üstleneceği gecede 15 Temmuz Gazileri yapacakları konuşmalarla Nevşehirlilere o geceyi bir kez daha anlatacak.

Saat 21.30’dan itibaren ünlü sanatçı Dursun Ali Erzincanlı’nın seslendireceği ilahi ve şiirlerin ardından ise saat 22.30’da İngilizce, Arapça ve Türkçe söylediği şarkılarla tanınan Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı MaherZain sahne alacak.