Nevşehir'in bir hayali daha Belediye Başkanı Rasim Arı ile gerçeğe dönüştü.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, seçim öncesi verdiği vaadlerinden birini daha hayata geçirdi. Başkan Arı, Hayalimdeki Sosyal proje kapsamında bir çağrı butonu oluşturacaklarını açıklayan Arı, yardım çağrı butonu ile bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılar, hastalar veya engellilerin yaşadığı her eve yardım çağrı sistemi kuracaklarını, ihtiyaç halinde yanı başınızda olacaklarını söyledi. 

Bir Hayal Daha Gerçekleşti ...

Nevşehir Belediyesi 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik ‘Acil Panik Butonu’ sistemini hayata geçirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Rasim Arı, “Oluşabilecek ani durumlarda sistem, çağrı merkezine ve entegre edilmiş olan ambulans ekibine sinyal vererek, eve doktor ve ATT uzmanı gitmesini sağlayacak. Ayrıca yaşlı vatandaşlarımızın talepleri çağrı merkezimiz tarafından kayıt edilerek, ekiplerimizce ihtiyaçları giderilecektir” dedi. 

NEVŞEHİR'DE ACİL PANİK BUTONU DEVREDE

Başkan Arı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar sonrası İlçemizde yaşayan yaşlı, engelli, yatağa bağımlı ve 60 yaş üstü vatandaşlara daha rahat ulaşabilmek, evlerinde çıkmalarını önlemek ve anında müdahale etmek amacıyla Acil Panik Butonu sistemi uygulaması başlatıldı. Vatandaşlarımızın evlerine kurulan sistem sayesinde vatandaşlarımız butona basarak herhangi bir acil durum sırasında ekiplerimize haber verecek ve onlara kolayca ulaşılabilecek. Oluşabilecek ani durumlarda sistem, çağrı merkezine ve entegre edilmiş olan ambulans ekibine sinyal vererek, eve doktor ve ATT uzmanı gitmesini sağlayacak. Ayrıca yaşlı vatandaşlarımızın talepleri çağrı merkezimiz tarafından kayıt edilerek, ekiplerimizce ihtiyaçları giderilecektir” diye konuştu.

Nevşehir Belediyesi ‘Acil Panik Butonu’ sistemini hayata geçirdi.