Nevşehir’de dolandırıcılar yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Bazı işletme sahiplerini kendisini Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya olarak tanıtıp kanserli bir çocuğa yardım topladıklarını belirtenlere karşı yetkililer vatandaşları uyardı.
Nevşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Nevşehir’de bazı işletme sahip ve yöneticilerini arayan kimliği belirsiz kişi veya kişilerin, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’nın ismini kullanarak kanser hastası bir çocuk için para talebinde bulundukları şeklinde ihbarların alındığını belirtildi.
Nevşehir Belediyesinin kanunların el verdiği sınırlar içerisinde kurumsal kimliği dışında ferdi anlamda hiçbir kampanyanın içerisinde yer almadığının belirtildiği açıklamada, kendisini Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya olarak tanıtarak kanser hastası bir çocuk için yardım isteğinde bulunan dolandırıcılara karşı duyarlı olmalarını konusunda vatandaşlara yazılı uyarıda bulunuldu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Nevşehir Belediyesi çatısı altında hiçbir şekilde bir kampanya açılmamıştır. Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık yöntemine karşı dikkatli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür bir istek talebinde bulunanları en yakın emniyet güçlerine bildirmeleri gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Nevşehir Belediyesi tarafından gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır, kamuoyuna saygı ile duyurulur."