Her gün bir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde kurulan iftar sofrasında binlerce Nevşehirli orucunu birlikte açarken, düzenlenen etkinlikler görsel bir şölene dönüşüyor.

Nevşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ramazan Etkinliklerine ünlü birçok yazar, şair ve sanatçı konuk oluyor. Etkinliklerin 16. günün de bu akşam yine binlerce kişi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde buluşacak.

Akşam saat 18.00’da başlayacak olan etkinliklerde ilk olarak çocuklara yönelik olarak Meddah ve Hacivat Karagöz gösterileri yer alacak. Çocuklar için ayrıca şişme oyun parkı kurulacak.

İftar saatinde ise; yaklaşık 2 bin kişi bolluğun ve bereketin eksik olmadığı, birliğin ve hoşgörünün arttığı, yardımlaşma dini olan İslam’ın güzelliklerini yansıtan ve On Bir Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı için hazırlanan iftar çadırında buluşacak.

Etkinliklerin akşam bölümünde ise sevilen sanatçılar Ahmet Akkuş ve Ahmet İnce yer alıyor. Akkuş ve ince, seslendirecekleri ilahi ve ezgilerle gönüllere dokunacak.

ÜCRETSİZ SERVİS KALDIRILACAK

Nevşehir Belediyesi tarafından, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Ramazan Etkinlikleri ve iftar sofrasına katılmak isteyen vatandaşlar için 2000 Evler Mahallesi ve M. Akif Ersoy Mahallelerinden ücretsiz servis kaldırılacak.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek Ramazan Etkinlikleri ve İftar Sofrasına katılmak isteyen vatandaşlardan 2000 Evler Mahallesi -Üniversite bölgesinde oturanlar için 18.30-19.15 saatleri arasında Tarım İl Müdürlüğü önünden, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi TOKİ bölgesinde oturan vatandaşlar için ise 1. Etap İş Merkezi önünden 18.30-19.15 saatleri arasında ücretsiz servis kaldırılacak.