Nevşehir Belediyesi tarafından sokağa çıkma kısıtlaması 4 saatliğe kalkan çocuklara çizgi film maskotlar eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirmeleri sağlandı. Özellikle yürüme mesafesi ile kısıtlı bu duruma en çok çocuklar kadar çocukların aileleri de mutlu oldu.

Nevşehir’de, Çocuklar Parklarda Doyasıya Eğlendi

Sokağa çıkma kısıtlaması dört saatliğine kaldırılan 14 yaş altı çocuklar için Nevşehir Belediyesi tarafından mahallelerde etkinlik düzenlendi. Üstü açık otobüs üzerinde gerçekleştirilen konser eşliğinde parklarda maskotlarla birlikte gönüllerince eğlenen çocuklara belediye görevlilerince çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Korona virüse karşı elde edilen başarının ardından kademeli olarak başlayan normale dönüş kapsamında saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verilen 0-14 yaş grubu çocuklar, aileleri ile birlikte parklara akın etti.

Uzun bir aranın ardından yeniden dışarı çıkmanın keyfini yaşayan çocuklar için Nevşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan üstü açık otobüsle parkları dolaşan, aralarında palyaçoların ve maskotların da bulunduğu ekipler, eğlendirdikleri çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Çocukları ile birlikte parklara gelen vatandaşlar düzenlenen etkinlikten dolayı Belediye Başkanı Rasim Arı ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

Çocuğunun uzun bir aradan sonra parkta keyifli bir vakit geçirdiğini belirten Sevil Sungur, "Çocuklarımız için harika bir etkinlik oldu. Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından çocuklarımız için moral oldu.” dedi.

Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşayan Emir Bilecekligil de, "Bugün biz çok mutluyuz. Parkta bizi maskotlar karşıladı. Dört günlük sokağa çıkma yasağının ardından harika oldu.” dedi.

Sokağa çıkma kısıtlamasında dışarı çıkamayan 0-14 arası çocuklar bugün 3. kez dışarı çıktı. Nevşehir’de çocukları süper kahramanlar ve maskotlar karşıladı. Nevşehir Belediyesi'nin, çocuklar için düzenlediği etkinlikle maskotlar parkta eğlenceli anlar yaşattı. Maskotlar ve çizgi filmi kahramanlarının karşıladığı çocuklar parklarda doyasıya eğlendi. Öte yandan çocukları ile parka gelen anne babaları çocukların uzun zamandır çıkmadıkları için sıkıldıklarını söyleyerek Nevşehir Belediyesine teşekkür etti.