Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Başkanlığında, ‘112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı’ yapıldı. Toplantıda, 112 Acil Çağrı Merkezine yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi. 

112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Şubat ayı Olağan Toplantısı; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında,  Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Ömer Kaman, Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Naim Biçkin’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

          Vali İlhami Aktaş; “Acil çağrı hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı bir şekilde sunulması, ilgili birimler arasındaki işbirliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi, Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan yıllık faaliyet raporunun değerlendirilmesi ve İl düzeyinde ihtiyaç duyulan gerekli tedbirlerin alınması ve sorunların giderilmesi amacıyla  Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu’nun Şubat ayı olağan toplantısının gerçekleştirmek üzere toplanıldığını belirtti.

An itibarıyla aktif olarak 110 İtfaiye çağrılarını karşılayan Acil Çağrı Merkezinin, önümüzdeki süreçte tüm acil çağrıları (155 Polis, 112 Sağlık, 156 Jandarma, 122 Afad ve 177 Orman Yangını) bünyesinde toplayacağını, böylelikle vatandaşlarımızın acil durumda bir tek numarayı aramalarının yeterli olacağını, birden fazla kurumu ilgilendiren bir olay karşısında tüm kurumların eşgüdüm içerisinde, hızlı ve etkin bir müdahale imkânına kavuşacağını belirten Vali Aktaş, tüm katılımcılara da teşekkür etti.

112 Acil Çağrı Merkezinde gerçekleştirilen toplantı; Acil Çağrı Merkezi Müdürü Naim Biçkin tarafından Acil Çağrı Merkezi ve faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan sunumun ardından, katılımcılar tarafından faaliyet raporunun değerlendirilmesi yapılarak,  karşılıklı bilgi alış verişi ve önerilerde bulunuldu.