Nevşehir İl Müftülüğü organizesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Kapadokya Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Şehitlerimizi Anma Özel Programı”düzenlendi.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş, DİB Uzman Yardımcısı Fatih Akkoca, Başkanlık Vaizi Necati Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Defterdar Orhan Taş, Mili Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, İşkur İl Müdürü Arif Sıddık Barata, Daire Amirleri, STK Temsilcileri ile İlimiz genelindeki Yaz Kuran Kursları öğrencileri ile öğrenci velileri ve din görevlileri katıldı.

Merkez Koparan Kuran Kursu öğrencisi Hamza Satılmış’ ın Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu 15 Temmuz konulu sinevizyon ve Sala dinletisinin ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk açılış konuşması yaptı.

İl Müftüsü Öztürk; Salonu büyük bir coşkuyla dolduran katılımcılara teşekkür ettikten sonra, her milletin asla unutamayacağı acı hikayelerle yazılan destanları olduğunu, bunlardan birisinin Çanakkale Destanı, diğerinin ise sene-i devriyesini idrak ettiğimiz 250 şehidin verildiği 15 Temmuz Gecesinde yazılan destan olduğunu ifade etti. 15 Temmuz Gecesinde yaşananların unutulmaması amacıyla düzenlenen bu faaliyetlerin olumlu katkılarına vurgu yaptı.

Diyanet İşleri Başkanının selamını katılımcılara ileterek konuşmasına başlayan DİB Müşaviri Hasan Başiş; İçinde bulunduğumuz günün sevinç ve neşe günü olduğunu, Milletimizin 2 yıl önce büyük bir destan yazdığını ifade etti. Ülkenin geleceğinin salonda bulunan gençler olduğuna değinerek salonu hınca hınç dolduran öğrencileri görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Hasan Basiş konuşmasına  şöyle devam etti. “Gençler! Üzerimizde bulunması gereken çok önemli bazı vasıflar vardır. Bunlar hikmet, adalet, iffet ve hilm’ dir. Dünyaya örnek ve bütün mazlumlara umut olmak, bu vasıfları üzerimize almak için çok gayret etmemiz gerekmektedir” dedi.

Program Hz. Ömer camii Yaz Kuran Kursu öğrencilerinin düzenlemiş olduğu salavatı şerife, tekbir ve ilahilerle devam etti. Katılımcılar büyük bir coşkuyla öğrencilere eşlik ettiler.

Program Hz. Ömer Camii Yaz Kuran Kursu öğrencisi Hayrunnisa Emine Öz tarafından yapılan dua ile sona erdi.