Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde avcılara yönelik avcı eğitim kursu düzenlendi.

Derinkuyu Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen avcılık kurusuna Nevşehir Orman Ve Su İşleri Şube Müdürü Erol Aksoy'un eğitmenliğinde toplamda 10 avcı adayı katıldı.

Derinkuyu Avcılık ve Atıcılık Dernek Başkanı Muhammed Karataş'ın girişimleri ilen başlatılan kursta avcılara “Avcılık etiği, avcı davranışları, sağlık bilgisi, av silahları eğitimi, hayvan sevgisi” konuları ile ilgili  detaylı bilgiler verildi.

Nevşehir Orman Ve Su İşleri Şube Müdürü Erol Aksoy, ”Kurs boyunca kursiyerlere hayvan sevgisi, doğa sevgisi, Ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması, avcılığın tarihi, felsefesi, psikolojisi ve özü, avcılıkta ahlaki değerler, yurdumuzda av hayvanları Av silahları ve uygulaması, av için gerekli bilgiler, sağlık bilgisi ve avcılıkla ilgili mevzuatı ile ilgili değişik bilgiler aktarıldı. Kurs sonunda sınava tabi tutulan ve başarılı olan 10 kursiyerlere sertifikaları takdim edilmiştir” dedi. 

Derinkuyu Avcılık ve Atıcılık Dernek Başkanı Muhammed Karataş'ta FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Öncelikle Nevşehir İl Orman Ve Su İşleri Şube Müdürümüz Erol Aksoy'a teşekkür ediyorum. Düzenlenen bu kursla hem avcılarımızı bilinçlendiriyor hemde kayıt altına alıp kaçak avcılığa son veriliyor. Ayrıca, 2019 Ocak ayından itibaren tekrar kurslarımız açılacak. Derinkuyu ve köylerinin önümüzdeki ay açılacak olan kurslara katılmalarını bekliyoruz" dedi.