Nevşehir'de sayıları 200’e çıkartılan Bayat Ekmek Kutuları sayesinde hem şehirde israfın önüne geçiliyor hem de toplanan bayat ekmekler sokak hayvanlarına yemek olarak ulaştırılıyor.

Her yıl tonlarca ekmeğin çöpe atıldığı günümüzde, israf edilen ekmekleri kazanıp, koruma altındaki hayvanlar için kullanmak isteyen Nevşehir Belediyesi, bu amaçla geçtiğimiz aylarda 21 mahalleye bayat ekmek kutusu yerleştirdi. Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün "Ekmek nimettir, yeri çöp değildir" sloganı ile başlattığı kampanya çerçevesinde ilk olarak 100 adet olan bayat ekmek kutularının sayısı arttırıldı.

Yeni bayat ekmek kutularının montaj çalışmalarına beraberinde AHİKA Yönetim Kurulu toplantısı için şehirde bulunan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile birlikte katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, ekmek israfını önleme konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve toplanan ekmeklerin hayvan barınaklarına gönderilmesi amaçlarını taşıyan proje kapsamında, ekmek israfıyla ilgili farkındalık oluşturmayı planladıklarını kaydetti. Proje kapsamında kent merkezinde çöpe atılan ekmek miktarının en aza indirilmesini de hedeflediklerini kaydeden Arı, “Bayat Ekmek Kutuları ile asıl vermek istediğimiz mesaj ekmeğin israf edilmeden, yetecek şekilde tüketilmesidir. İnancımızın temelinde ekmeği çok değerli gören bir toplumun mensuplarıyız. Bu yüzden nimet olan ekmeğin israfını önlemek ve bu konuda duyarlılık oluşturmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Projenin bir diğer önemli hedefi ise bayat ekmeklerin toplanarak hayvan barınaklarında kalan köpek ve kedilere ulaştırılması. Bu amaçla belirlenen noktalara bayat ekmek kutuları yerleştirildi.” dedi.

Şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilen kutularda toplanan bayat ekmekler belediye ekiplerince düzenli olarak toplanarak Hayvan Kasabası’nda bulunan kedi ve köpeklerle götürülecek.