Nevşehir'de 2019-2023 Döneminde görev yapacak  İl, İlçe ve belde belediye Başkanlarının mesleği ve eğitim durumlarını sizler için araştırdık.

Nevşehir Rasim Arı : Nevşehir  İmam Hatip Lisesi Mezunudur ve Hafızdır... Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olup Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. En son Spor Daire Başkanlığı görevinde idi.

Ürgüp Mehmet Aktürk: Eczacı Ürgüp İmam Hatip Lisesi Mezunu . Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Avanos Celal Alper İbaş: Eğitim: Üniversite/yüksekokul
Meslek: Mali Müşavir

Acıgöl Ercan Ertaş:  İlk, Orta ve Lise Tahsilini Acıgöl’de yaptı. Halen Açık Öğretim Fakültesi İşletme Fakültesi öğrencisidir. Başkanlık öncesinde SSK Nevşehir İl Müdürlüğünde Memur olarak görev yapıyordu.

Gülşehir Fatih Çiftci: Avukat- İlköğrenimimi Gülşehir Atatürk İlkokulunda tamamlayıp orta ve lise hayatını Nevşehir Anadolu Lisesinde devam etmiştir. Üniversite eğitimini 2003 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

Derinkuyu Bülent Aksoy: Esnaf-İlkokul tahsilini Derinkuyu’ da tamamladı. Orta ve Lise tahsilini 1992 yılında Nevşehir İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Kozaklı Akif Kabukcuoğlu : Avukat- ilkokulu Kozaklı’da ortaokulu ve liseyi Nevşehir Anadolu Lisesinde 2004 yılında tamamladı. Lisans eğitimini dokuz eylül üniversitesi hukuk fakültesinde 2004-2008 yılında tamamladıktan sonra 2009 yılında Nevşehir barosuna kayıtlı olarak avukatlık stajını yaptı.

Hacıbektaş Arif Yoldaş Altıok: Turizmci-  İilk, orta ve lise eğitimini Hacıbektaş’ta tamamladıktan sonra Ürgüp Turizm ve Eğitim Merkezi’nde mesleki eğitimini almıştır. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde turizm sektöründe çalıştıktan sonra Hacıbektaş Fuat Baba Otel-Pansiyonu’nu işletmeye başlamıştır. 2016 yılında ikinci üniversitesi olan Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nden mezun olmuştur. 

Göreme Ömer Eren: Turizmci- İlk okul mezunu. Eski Göreme Belediye Başkanı Mustafa Mızrak'ın makam şöförü görevinde bulundu.

Uçhisar Osman Süslü: Ortaokul ve lise eğitimimi Nevşehir İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yüksek eğitimimi Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde tamamlayarak, 1990 yılında öğretmen olarak memuriyet hayatına başladı. 

Ortahisar Mustafa Ateş:  İlk ve Ortaokulu Ortahisar ’da, Liseyi Ürgüp’te bitirdi. Daha sonra Sakarya Üniversitesi Bilgi Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği önlisans, Gazi Üniversitesi işletme Eğitimi, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans, Ahmet Yesevi Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans programlarını bitirdi. 1999 yılında ilk memuriyet hayatına öğretmen olarak başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli okul ve kurumlarda 17 yıl idarecilik görevi yaptı. Memuriyetteki son 2 yılında Gülşehir ilçesinde gençlik ve spor ilçe Müdürü olarak çalıştı. 

Göre Mustafa Topçu:  Liseyi Nevşehir Ticaret Lisesi’nde okudu. 1989 yılında Sağlık Müdürlüğü’nde devlet memuru olarak göreve başladı. İki yıl burada çalıştıktan sonra göre sağlık ocağında çalışmaya başladı. 

Karapınar Yasin Güneş: Liseyi, Nevşehir Lisesi'nde tamamladı. Eskişehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü'nü okurken, Kırıkkale Üniversitesi Elektrik Bölümü'nü okuyor. 2006 yılında İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ile siyasi hayatı başladı. 2009 Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine tevdi edildi. Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in Mecliste danışmanlığını yaptı.

Çat İbrahim Ertürk: Lise eğitimimi Nevşehir Ticaret Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1987 yılında Anadolu Üniversitesi A.Ö.Fakültesi işletme Bölümü'nden mezun oldu. En son Avanos ilçesinde Nüfus müdürlüğü göevinde bulunuyordu.

Sulusaray Bayram Yılmaz: Esnaf- İlk ve orta öğrenimini  Sulusaray kasabasında tamamladı. Lise Terk. 

Yazıhüyük Cengiz Çavdar: Patates Tüccarı- İlkokulu Yazıhüyük kasabası Gazi ilköğretim okulunda ortaokulu Ankara Yeni Mahalle açık öğretim okulunda tamamladı.

Özkonak Abdülkadir Macit:  ilk ve orta okulu Özkonak'ta, liseyi Avanos Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Çiftçilik ve ticaretle uğraşan Macit, 1999 yılından beri Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı aynı zamanda 2010 yılından beri Avanos Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

Kavak Feridun Bağcı: Esnaf- Lise eğitimimi Nevşehir Ticaret Lisesi'nde tamamladı. 

Çalış Kazım Yılmaz: Sarilar Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve sonrasında Yıldız Teknik Ünv.'de Okudu.

Kaymaklı Harun Çekiç: Lise mezunu olup daha önce Bankada Güvenlik Görevlisi idi.

Nar Süleyman Özçelik: Eskişehir Anadolu Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Alanında Yükseköğretimine devam ederken ticari hayata atıldı. 2006 yılından beri Nevşehir ilinde kağıt ve ambalj atıklarına ilişkin geri dönüşüm işi ile iştigal etmekte idi. 

Tatlarin Ercan Selvi: -

Kalaba Erdal Yorgancı : Kalaba'da ilk ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra Kalaba fatih sultan mehmet lisesinden 1998 yılında mezun oldu . Cumhuriyet Üniversitesi eğitim fakültesinden 2003 yılında mezun oldu. Mesleği esnaf