Nevşehir il merkezinde bulunan bazı parklar, uzun süreden beri geceleri zifiri karanlık. Çevre sakinleri, karanlık bırakılan parkların, berduş yatağı haline geldiğini söylüyor. Vatandaşlar özellikle mahallelerinde bulunan parklarda uyuşturucu tacirlerinin kol gezdiğini belirterek çocukların ve kadınların hava karardıktan sonra sokağa çıkmaktan korktuğunu dile getirdi. 

Nevşehir'in 'en karanlık' noktası belirlendi! Parklar... 
Lambaları yanmayan parkların karanlıkta kaldığı için uyuşturucu müptelalarının meskeni haline geldiğini söyleyen vatandaşlar artık parkların içinden veya kıyılarından geçemediklerini söyleyerek yetkililerden hem parkların ışıklandırmalarını hem de parklarda kimlerin bulunduğunun kontrol edilmesini istediler.

İçki, Uyuşturucu Ve Fuhuş Yuvası!

Nevşehir'de gün içerisinde havaların sıcak olmasından dolayı aileler çocuklarını akşam saatlerinde parka getirmek istiyor ama bu maalesef mümkün değil. 

Nevşehir'de ki bazı mahallelerde yaşanan aydınlatma sorunu yüzünden gecelerin korkulu rüyası haline geldi. Özellikle Güzelyurt mahallesi pamuk sokak Özenkurparkı, bahadır sokak, 350 Evler mahallesi Yalım sokak Esnaf ve Kefalet Düğün salonu arkasındaki park ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Emin sokak Önder Ekmek fabrikası karşısında bulunan parkların ıssız ve karanlık oluşu nedeniyle kaldırımlar dahi vatandaşlar tarafından kullanılmaz hale geldi. Bu parkların karanlık oluşu nedeniyle erkeklerin bile yürümeye cesaret edemediği yerlerde; kadınlar, gençler ve çocuklar için tehlike daha da büyüyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Nevşehirliler için daha da hayati bir öneme sahip olan parkın aydınlatma sorununun bir an önce giderilmesini isteyen vatandaşlar, Nevşehir'deki mahalle içindeki parklarda yeterli aydınlatmanın olmamasının doğru olmadığını aktardılar. Aileler, karanlık ortamda çocukların başına bir iş gelmesinden korktuklarını sözlerine eklediler. 

Güzelyurt Mahallesi Özenkur Parkı’nı karanlıktan kurtarın...
FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Güzelyurt mahallesi sakinlerinden bir vatandaşımız; Park içinde ve çevresinde aydınlatmanın olmadığını belirterek, daha geçtiğimiz gün burada gençler birbirini bıçakladılar. Özellikle bazı üniversiteli gençler burada uygunsuz davranışlar sergiliyorlar. Alkol içeni mi ararsın, uyuşturucu madde kullananı mı... Mahallemizin ortasında ki bu parktan başımıza birşey gelecek diye yaşlısı genci ile korkar olduk. Parkımızın aydınlatması yetersiz, Oysa bura aydınlatılsa daha güvenli hale gelir. Burası ışıl ışıl olsa kadınlar da çocuklarda tek başına gelip dinlenme imkanı bulur. Ancak parkın bu haliyle karanlık yüzünden parktan yeterince yararlanamıyoruz” dedi.

Belediye mi Medaş mı???

Nevşehir Belediyesi ile Medaş arasında protokol imzalanmadığı için parkın bütün lambaları kapatılmış.  Belediye ile Medaş’ın biran önce anlaşması ve parkların biran önce aydınlatılması isteniyor. 

Öte yandan sorumlu ve yetkili merci bulmakta güçlük çektiklerini ifade eden Mahalle sakinleri ilk olarak bu durumu MEDAŞ'ı arayarak bildirdiklerini fakat oradan bunun Belediyeyle alakalı olduklarını söylediler. Şimdi Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya sesleniyoruz. Lütfen parklarımızı karanlıktan kurtarın...

Park alanlarında ışıklandırmanın olmadığını bu haseple zifiri karanlıkta kalan parkların tehlike arz ettiğini ifade eden aileler, belediye yetkililerinin bu konuya çözüm bulmasını istediler.

Belki de bazı büyükşehirlerde olduğu gibi parklara güvenlik kamerası konulması mümkün olmayabilir ama en azından şehir içindeki parklar bir bir gözden geçirilerek aydınlatmalarının yapılması sağlanabilir ve böylece parklarımız zifiri karanlıktan kurtarılarak daha güvenli hale getirilebilir.