Nevşehir Şehitlik Parkı’nda gerçekleştirilen kutlamalara Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider,

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç ve Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile   şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

Nevşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk ve silah arkadaşları ile bu vatan uğrunda şehit düşenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi.

 

Törende daha sonra Şehitlik Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtına Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

 

Törenin açılışında konuşan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, çağın şartlarına ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak tarih bilinci ile mümkün olacağını belirterek “ Türk Milletinin her ferdi,y aşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerinin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış  açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını devamlı canlı tutar. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır: Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğuna da öğretir. Milletimizin kahramanlıklarının en şanlılarından birisi ce bize zaman olarak en yakını Milli Mücadelemizdir. Türk insanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenerek onun rehberliğine inanarak bağımsızlığına göz dikenleri vatanından kovmuştur. Bu mücadelede gazilik ve şehitlik şerefine ulaşan atalarımızın destanı halen anlatılır. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır.” dedi.

 

Jandarma Yüzbaşı  Serdar Vural Ayhan’da, Şehit’in nurlanmış,gazinin ise onurlanmış asker olduğunu dile getirerek, “Şehit, nurlanmış, gazi ise onurlarmış askerdir. Gazilik; Türk vatan severliğinin, Türk kahramanlığının ve Türk fedakarlığının yaşayan destanı, Gazi ise bu destanı yazar kahramanın arıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de Gazi Ünvanı ile anılmaktan büyük gurur ve onur duymuştur. Milli Bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk Tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek milli görevimizdir. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerinin birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti; Laik ve demokratik yapısıyla bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak birlik ve beraberliğini tüm tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız ve onurlu yaşayabiliyor ise , bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur. “dedi.

 

Nevşehir’de Gaziler Günü kutlaması, şehit yakınları ile gazilerin onuruna verilen yemekle sona erdi.