Mevlana Hazretlerinin Vuslatının yıldönümünde Nevşehir’de düzenlenen programa yoğun ilgi vardı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda tasavvuf musikisi ve sema gösterileri sunuldu.


Proğrama AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver , Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen , Nevşehir Hacı Bektaş Veli İlahiyat Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, AK Parti Eski İlçe Başkanı Ahmet Yalvaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Mevlana’yı Anma Programına halkın ilgisi de oldukça yüksek oldu. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezini hınca hınç dolduranlar hemTürk Tasavvuf Musikisinin beğenilen ilahilerini dinleyerek adeta mest oldu, Hem de sema gösterileri ile büyük bir manevi huzur yaşadı.

Proğramda Konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Eczacı Mustafa Açıkgöz ; Hz. Mevlana' yı Anlama ve Hoşgörü Programında hemşerilerimizle bir araya gelmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Açıkgöz, “Bundan sekiz asır önce yaşayan Hz. Mevlana, bir merhalede bizleri aydınlatmaya devam ediyor. O aydınlığın etkisi bugün Nevşehir'imizde devam ediyor. Bu proğramı tertipleyerek Ruhumuzu dinlendirdiğimiz bu güzel günde bizleri bir araya getirdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Nice Şeb-i Aruzlar da hayırlısıyla birlikte olmayı istiyoruz. Mevlana Hazretlerinin de Şeb-i Aruzunun da mübarek olmasını diliyoruz.”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, Hz. Mevlana' nın "Gel, ne olursan ol, yine gel" düsturuyla hoşgörü coğrafyasının tekrardan oluşması için hep birlikte çalışmalıyız.

Biz bu topraklara Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu' nun her fırsatta dile getirdiği "Hz. Mevlana, Hacı Bektaş-i Veli, Yunus Emre gibi sevgi tohumları ekmeği, ümmet bilincini geliştirerek 'Yaratılanı Yaratan' dan ötürü sevmeyi' gönül coğrafyalarımızdan başlayarak insanlığa ulaştırmalıyız..." dedi.

Nevşehir Mevlana Derneği tarafından tertiplenen gece yaklaşık 3 saat sürdü.