Nevşehir'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'ncı yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni düzenlendi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile H.Avni İncekara Fen Lisesi tarafından düzenlenen program, Nevşehir Lisesi öğrencileri tarafından büyük Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu, Afiş ve Fotoğraf Sergisinin, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Fuayene Salonu’nda sergilenmesi ile başladı.

Sergiye; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin, JAKEM Komutanı J.Albay Ercan Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Siyasi partiler ile STK temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in açılış konuşması ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün konuşmaları ile devam etti.

H.Avni İncekara Fen Lise öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı söylemelerinin ardından büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı seçkin şiirler, öğrenciler tarafından Oratoryo halinde seslendirildi.

Etkinlikte, il genelinde düzenlenen ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma ve Akif Şiirlerini Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali İlhami Aktaş tarafından takdim edildi.

Vali İlhami Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Bekir Şirin’e programa katılımlarından dolayı günün anısı olarak, Kapadokya yöresine ait el işlemeli Gagalı Hitit Sürahi takdim etti ve programda emeği geçen eğitim kurumları,  müdür, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de açıklamasında; "Bizlere “Asım’ın Nesli”nin gelecek nesillere örnek olacağını söyleyen Akif, yerli ve milli duruşun sembolü, vatanını imanla sevmiş bir dava insanı olarak da örnek şahsiyet olmuştur. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98.yılını kutluyor; vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’mızı bize armağan eden vatan sevdalısı, milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, minnetle yâd ediyorum." dedi.