Nevşehir Cevher Dudayev Mahallesinde bulunan ve Belediyemize ait parklar bazı kendini bilmez " kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar verildi. Parka zarar veren Şehir Magandası faillerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Nevşehir Belediyesi tarafından Cevher Dudayev Mahallesi’nde daha iki hafta önce yapımı tamamlanarak hizmete giren çocuk parkı bazı kendini bilmez " kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar verildi.
İçerisinde çocuk oyun grubu, spor alanı, yürüyüş parkuru, basketbol sahası gibi alanların bulunduğu parka zarar verenler karşısında bu parklara sahip çıkmakta o mahalle sakini duyarlı vatandaşlarımıza düşüyor.

Mahalle muhtarı Abdurrahman Keten yaptığı açıklamasında; "Bu insanlar park alanından ne ister ki. Bu hizmet mahalleliye ve çocuklara yapılan yatırımdır. Belediyemiz tarafından çocuklarımız kötü alışkanlıklar edinmesin diye kıt kanaat imkanlarla bu park alanları yapılıyor. Birtakım sorumsuz kişi veya kişiler ise bunları kasıtlı olarak kırıyor. Bunlara zarar verirken hiç mi vicdanları sızlamıyor" dedi.

Muhtar Keten; "Cevherdudayev mahallemizdeki parkımıza zarar veren her kim olursa olsun "İnsan değil Hayvan olmalı" parkları kırıp döktüğünüz için bilmem bundan güzel söz olmaz. Belediyemize yazık günah değilmi bu paraları yerden süpürmüyor. Mahalle sakinlerin daha duyarlı olmalı için bunu yapanları polis İmdat 155 veya 153 zabıta müdürlüğünü arayınız. Park yapılıyor ama temiz kullanmayı ve korumasını bilmiyoruz. Allah Belediyemize sabır versin. Çalışmalarından dolayı mahalle muhtarı olarak mahallem adına sonsuz Teşekür ediyorum saygılarımla selamlar" ifadesini kullandı.

Nevşehir'de parklara zarar verenleri ihbar edin! 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Belediye zabıta ekiplerinin, gerekirse sabaha kadar devriye atacağını ve kamu malına zarar veren her kim olursa olsun cezalandırılacağını kaydetti. Başkan Arı, "Parklarımız, mahalle halkımıza emanettir. Bundan böyle her kim zarar vermeye kalkarsa emniyet müdürlüğümüzü ve belediyemizi aramalarını rica ediyoruz. Biliyoruz ki, sizler hizmetin en iyisine ve en güzeline layıksınız. Bu olaylar bizleri hizmet etme yolunda alıkoyamayacaktır." diye konuştu.

Nevşehir’de park ve dinlenme yerlerinde bulunan çocuk oyun grupları ile kent mobilyalarına zarar verenler ve çevreyi kirletenlere cezai işlem uygulanacak.

Mahallelerde bulunan park ve dinlenme alanlarının temizliği ve bakımları konusunda büyük bir hassasiyet gösteren Nevşehir Belediyesi, vatandaşların ve çocukların yoğun olarak kullandıkları bu alanlarda yaşanan bazı olumsuzluklara karşı çeşitli tedbirler aldı. Nevşehir Belediyesi tarafından görevlendiren park görevlilerinin yanı sıra Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli olarak denetim altında tutulan parklarda çevreyi kirletenlere ve oyun grupları ile kent mobilyalarına zarar verenlere cezai işlem uygulanacağı ve bundan asla taviz verilmeyeceği bildirildi.

Özellikle yaz aylarında ciddi bir yoğunluğun yaşandığı park ve dinlenme alanlarının temiz ve bakımlı kalması için vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor.

İki hafta önce bu park böyle teslim edilmişti...