Cumhuriyetimiz demokrasimizin temel taşı  

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  

Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünde millet olarak çok büyük gurur yaşadıklarını belirten Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Altınışık, “Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Cumhuriyet Bayramı, Milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü Cumhuriyet, demokrasimizin temel taşı, topraklarımız içerisinde yaşayan herkesin gelecekteki en büyük güvencesidir. Cumhuriyetimizin kazanılmasında gözlerini kırpmadan canlarını veren Şehitlerimize rahmet dilerken, tüm Milletimizin ve Nevşehir halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramını bütün samimiyetimizle kutlarız” diye konuştu. 

Cumhuriyet kardeşliği, barışı ve birliği paylaşmaktır 

Kapadokya Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Habibe Beşer, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyet aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

Cumhuriyetin kazanımları geleceğimiz için ümit kaynağı 

CHP Nevşehir Merkez İlçe eski yönetim kurulu üyesi Taylan Şimşek 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı. 

Şimşek, “Aziz Atatürk, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı, Kurtuluş Mücadelesinin başladığı Samsun’da Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünü kutladığımız bu önemli günde milletçe Kahraman Türk Ordusuna minnettarız. Milletimiz önderliğinizde yokluklar ve imkansızlıklar içinde çağdaş bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyet’in kazanımları geleceğimiz için ümit kaynağı olmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte ve bağımsız yaşama gücümüze güç katmaktadır. Tüm Milletimizin, Nevşehir halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım" dedi. 

Cumhuriyetimizin büyük gurur ve coşkusunu yaşıyoruz  

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  

Kutlama mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Özdemir, “Cumhuriyet, vatan için canından olmayı göze alanların, kadınıyla erkeğiyle, tüm yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin mücadele tarihidir. Büyük zorluklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin yıldönümünü büyük bir mutluluk ve onurla kutluyoruz. Cumhuriyetimize dört elle sarılıp değerlerini daha da yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizi birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçmişte olduğu gibi bugün de yarında yaşatacağız. Ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu için canlarını vermekten çekinmeyen başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde sonsuz minnet ve saygı ile eğiliyorum. Büyük onur ve gururla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet bu milletin ortak iradesi  

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Başkan Çiftci, 29 Ekim’de, Türk Milletinin tüm imkanlarını kullanarak dünya medeniyetlerinde hak ettiği yere gelebilme mücadelesini ortaya koyduğunu belirterek; “Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini bilmeliyiz. Cumhuriyet bu milletin ortak iradesidir" dedi. 

29 Ekim’in Türk tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu belirten Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Çiftci, “Cumhuriyet milletimizin en büyük eseri, bu topraklar üzerinde inşa ettiğimiz en büyük özgürlük abidesidir. Bu şanlı abide kolay inşa edilmemiştir. Kutsal vatanımız için yüz binlerce şehidimiz bir o kadar da gazimiz bu Cumhuriyet abidesini şeref ve gururla taçlandırmaktadır. Demokrasi ve halk iradesi ile güçlendirdiğimiz Cumhuriyetimizi, milli birlik ve beraberliğimizi her zaman güçlü tutarak sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Gelecek nesillerimize sağlam temellere dayalı, her yönden gelişmiş bir ülke bırakmak bizlerin tek arzusudur. Bu uğurda ülkesi ve milleti ile bir bütün olarak emin ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, kanını ve canını bu kutsal vatanın harcı yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

Cumhuriyet ile geleceğe ümit, inanç ve gayretle yürüyoruz 

Sağlık-Sen Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. 

Gündüzpolat, “Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Cumhuriyetimizin yıldönümü kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum” dedi. 

Türk Milletinin bayramı kutlu olsun  

 Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı yayınladı.  

Başkan Dinç, “Büyük Türk Milletinin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olan ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet’imizin 97. Yılını kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Cumhuriyet, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin yeniden dirilişinin ifadesidir. Cumhuriyetimizin yıldönümünü kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını hiçe saymış şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı Nevşehirli hemşerilerimiz başta olmak üzere bütün Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, yarınlarımızın çok daha mutlu ve müreffeh olmasını canı gönülden diliyorum” diye konuştu. 

Cumhuriyetimizin yıldönümü kutlu olsun 

İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.  

Başkan Ay, “Vatanına bağlılığını, milletine sevdasını, bayrağına duyduğu saygıyı, asaletini tarihin her döneminde dosta, düşmana gösteren Türk milleti, bir ve beraber olarak bugünlere kadar gelmiştir. Cumhuriyetin çocukları olan bizler, çocuklarımızın, torunlarımızın, gelecek nesillerin aldığı nefese kadar bağımsız yaşayabileceği, kan ve gözyaşı dökmeden, barış ve huzur içinde, gururla barınabileceği bir vatan bırakmalıyız. Cumhuriyetimizin yıldönümünü gururla kutluyoruz. Nice bedeller ödenerek, nice şehitler verilerek, büyük emekler harcanarak kurulan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak, Cumhuriyetimize gereken ihtimamı göstermek hepimizin en büyük sorumluluğudur. Bu vesileyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın yıl dönümünü kutluyor; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun 

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Gökhan Göğdemir, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı. 

Cumhuriyetin kazanıldığı milli mücadelenin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğuna dikkat çeken MHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Göğdemir, “Yüce Türk milletinin istiklal ve istikbalini her şartta muhafaza ve müdafaa edeceği  iftihar sebebimiz, tarihimize bakıldığında açıkça ortadadır. Verdiği inanılmaz mücadeleler sonucu bugün 97 yaşında olan Türkiye Cumhuriyeti bunun ispatıdır. İstiklal harbimizi zaferle sonuçlandıran Türk Milleti, bu zaferini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "en büyük eserim" şeklinde ifade ettiği Cumhuriyet, ilanı ile birlikte Türk milletinin esaretini isteyen tüm alil zihniyetlerin  hayallerini suya düşürmüş,şaşkına çevirmiştir.Türk Milleti bağımlı olmamış, esir düşmemiş, esaretin bağrına mızrak misali saplanmıştır. Elbette Cumhuriyet kolay elde edilmiş bir rejim değildir. Cumhuriyet'in ilanına kadar verilen emek hepimizin üzerine haktır. Kundaktaki bebekten hasta yatağındaki büyüklerimize kadar; her bölgeden, her yaştan, kadın-erkek ayırt etmeksizin kan, gözyaşı ve açlıkla verilen mücadele; yüce Türk milletinin yedi düvele karşı verdiği savaşın zaferidir. . Zor şartlar altında, gelecek nesillerin manda ve himaye altına girmemesi için canıyla bu vatanı siper eden ecdadın hakkını ödeyebilmenin tek yolu vardır. İşte o yol "Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." 

Üzerimize düşen, Türkiye Cumhuriyeti'ni; ilimde, bilimde ve fende daha iyiye daha ileriye taşımak sorumluluğu ile bilinçlendirilmiş nesiller yetiştirmektir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacak yükselen yeni nesildir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyor, kendisini Cumhuriyet'i muhafaza ve müdafaa etmekle görevli hisseden herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi. 

Başkan Güneş’ten 29 Ekim kutlaması 

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Başkan Güneş mesajında; “Cumhuriyetimiz uğruna savaşılan, yüz binlerce şehit verilerek yakılan bağımsızlık ateşi üzerinde yükselen zaferin en güzel örneğidir. Cumhuriyetimiz Milli birliğimizi bozmadan, manevi değerlerimizle sıkı sıkıya kenetlenerek bizler ve gelecek nesillerimiz tarafından korunacak ve yaşatılacaktır. Atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşadığımız yüzyılın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmanın bilincinde hareket etmeliyiz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Türkiye Cumhuriyetinin Yıldönümünü yürekten kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi. 

Cumhuriyet Kardeşliği, Barışı ve Birliği Paylaşmaktır 

Nevşehir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyet aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

Cumhuriyet geleceğimizdir 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında Cumhuriyetin kazanılmasında ve bugünlere kadar getirilmesinde canlarını veren Şehitlerimize ve gazilerimize tüm Türk Milletinin minnettar olduğunu dile getirdi. 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun Yıldönümünde millet olarak çok büyük gurur yaşadıklarına işaret eden Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, “Cumhuriyetimizin Kuruluş Yıldönümünü aydınlık bir geleceğe ilham verecek şekilde Kutlamanın Mutluluğunu yaşamaktayız. Her Yıl 29 Ekim'de Kutladığımız Cumhuriyet Bayramı, Milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü Cumhuriyet, bizlerin en büyük sevdası, ülke topraklarımız içerisinde yaşayan herkesin gelecekteki en büyük güvencesidir. Atalarımızın bu değerli mirasına sahip çıkmak ve korumak hepimizin en büyük görevidir. Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun” dedi. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun  

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz, 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı.  

Cumhuriyetin kazanıldığı milli mücadelenin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğuna dikkat çeken MHP Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz, “Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyeti rejimini armağan etmiştir. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi. 

Cumhuriyetimizin 97. yılını, ilan edildiği günün heyecanıyla kutluyoruz! 

Eğitim-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı İbrahim Demir, Saltanatın değil demokrasinin, emperyalistlere boyun eğmenin değil baş kaldırmanın manifestosu olan Cumhuriyetimizin 97. yaşını gurur ve coşkuyla kutluyoruz dedi. 

Demir, "Emperyalist devletlerin "hasta adam" lakabı takarak üşüştüğü bu topraklarda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, tüm dünyaya parmak ısırtan bir Cumhuriyet kurduğu o gün, heyecanı itibariyle daha dün gibidir. Bilgeliği, kararlılığı ve önderliğiyle bir ulusun kaderini kendi ellerine almasına sağlayan Atatürk, Cumhuriyetimizi bizlere hem miras olarak bırakmış, hem de korunmasını ve yaşatılmasını vasiyet etmiştir. 97. yılı Atatürk'ün bu mirasının sorumluluğu ve bilinciyle selamlıyoruz. Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur. Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşın adı, bizzat Atatürk’ün deyişiyle, "kimsesizlerin kimsesidir." Tüm bu aydınlık saçan özellikleri nedeniyle Cumhuriyetimiz, bir asıra merdiven dayadığı şu günlerde de saldırı altındadır. 

Cumhuriyet'e, kurucularına, değerlerine hakaret eden hadsizler, cezasızlık politikalarıyla dolaylı olarak teşvik edilmekte; kadın-erkek eşitliği anlamına gelen Cumhuriyetimizde kadınlarımız gericiliğin tehdidiyle yüz yüze kalmakta; çocuklarımıza bu topraklarda güneşin nasıl doğduğunun anlatıldığı dersler giderek azaltılmakta; ulusun ruhunu pekiştirmesi anlamı taşıyan Cumhuriyet Bayramlarının kutlanışı gölgelenmeye çalışılmaktadır. Büyük Önder Atatürk, "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözüyle izlenmesi gereken yolu göstermişse de, bugün maalesef tarikatların devlet içinde cirit attığı, STK maskesiyle toplumdaki etkilerini artırmaya çalıştığı günlerden geçmekteyiz. Ne mutlu ki çağları aşan ileri görüşlülüğüyle Atatürk, bugünlerin geleceğini de söylemiş ve mücadelenin rotasını göstermiştir. Cumhuriyet, Türk Milletini içeriden ve dışarıdan zayıflatmaya çalışan her düşmanın önündeki en büyük engeldir. İçte ve dışta her düşmana karşı verilecek en iyi cevap ve en doğru mücadele de Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. Bu, Cumhuriyet'i kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur. Başöğretmen Atatürk'ün yolundaki eğitim neferlerinin bir araya gelerek var ettiği Eğitim-İş olarak, tarihsel sorumluluğumuzu biliyor ve yerine getirmeye ant içiyoruz. Atatürk'ün izinde gidecek, gericiliğe geçit vermeyecek, bu ülkenin yarınları olan evlatlarımızı Cumhuriyet'in koruyucuları olarak yetiştireceğiz! 

Bu duygular ve coşkuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor,  Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz" ifadelerinde bulundu.  

Cumhuriyetimizi korumak, ilelebet yaşatmak en önemli görevimizi olmalı  

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyet demokrasiyi, aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün En büyük eserim dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak başlıca görevimiz olmalı. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyor, tüm hemşehrilerimizi 29 Ekim Salı günü Saat 14.00’da Nevşehir Hükümet Konağı önünde yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma ve basın açıklaması programımıza davet ediyorum” 

“Cumhuriyetin kazanımları geleceğimiz için ümit kaynağı“ 

Nevşehir İçin Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Cengiz Gülen 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladı. 

Gülen, kutlama mesajında “Aziz Atatürk, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı, Kurtuluş Mücadelesinin başladığı Samsun’da Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümünü kutladığımız bu önemli günde milletçe Kahraman Türk Ordusuna minnettarız. Milletimiz önderliğinizde yokluklar ve imkansızlıklar içinde çağdaş bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyet’in kazanımları geleceğimiz için ümit kaynağı olmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte ve bağımsız yaşama gücümüze güç katmaktadır. Tüm Milletimizin, Nevşehir halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım" dedi. 

Türkiye cumhuriyeti 97 yıllık dev bir çınar 

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıldönümünde, "Özgürlük, demokrasi ve gelişmişlik yolumuzu aydınlatan ışığın kaynağı olan Cumhuriyetin ilanının 97. yıldönümü kutlu olsun" dedi. 

Çetin, "Cumhuriyet; şanlı tarihimizin şekillendirdiği köklü kültürümüzden ve engin tecrübelerimizden yola çıkarak geliştirdiğimiz devlet anlayışımızın en son tekamülü, milletin egemenliğine dayanan en ideal yönetim tarzıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ecdadımızın esarete ve işgale karşı, kanları ve canları pahasına kurup, gelecek nesillere emanet ettiği en kıymetli hazinemizdir. Cumhuriyet, sayısız şehidimizin mübarek kanlarıyla sulayarak vatan yaptığımız bu toprakların tapusunun; yok olmak üzere olan bir milletin şahlanıp işgale ve emperyalizme karşı kıyama durması sonucunda, millete teslim edildiği rejimin adıdır. Cumhuriyet, başlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla küllerinden doğan inanmış bir milletin, esaretin her türlüsüne “Hayır” deyişinin ilanıdır. İçinden geçmekte olduğumuz bu kritik süreçte Devletimizin ve kazanımlarımızın kıymetini bir kere daha anlıyor, “Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır.” diyoruz. Bizlere bu güzel vatanı ve Devletimizi hediye eden bütün gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Emanetlerine sahip çıkacağımıza, devletimizi korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için her türlü fedakarlığı göstereceğimize söz veriyoruz. Özgürlük, demokrasi ve gelişmişlik yolumuzu aydınlatan ışığın kaynağı olan Cumhuriyetin ilanının 97. yıldönümü kutlu olsun” dedi. 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

HAK-İŞ Nevşehir İl Başkanı M. Fatih Mutlu Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “Cumhuriyet aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Atatürk'ün 'En büyük eserim' dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin tek görevi olmalıdır. Geleceğin büyükleri ve yöneticileri olacak gençlerimiz Cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayacak, ülkemizin başarılarını katlayarak artıracak ve sonsuza kadar var olmasının güvencesi olacaktır. Başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Samsunlu hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.