Nevşehir İl Müftülüğü’ nün organizesinde, 2018 Yılı Ramazan Ayı va’z ve irşad programı çerçevesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşl. Yük. Kurul Üyesi Zeki Sayar, Din İşl. Yük. Kurul Uzmanı Ahmet Yıldız ve komşu illerin Müftüleri şehrimize geldiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın va’z ve irşad faaliyetlerine ivme kazandırmak, komşu ve kardeş şehir İl Müftüleri arasında iletişimi artırmak ve hizmet birliğini sağlamak maksadıyla Başkanlığımızın  “Ramazan Buluşmaları” ve “ Kardeş Şehir” Projesi çerçevesinde düzenlenen program gereği Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal ilimize gelerek, farklı camilerde va’z ettiler.

Ev sahibi olarak Nevşehir İl Müftülüğü bir hayırseverin sponsorluğunda ilimize gelen misafirlere Topuzluhan Restoranda, iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşl. Yük. Kurul Üyesi Zeki Sayar Merkez Kurşunlu Camii’nde, Din İşl. Yük. Kurul Uzmanı Ahmet Yıldız Hz. Ömer Camii’nde, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven H. Rasim Uzer Cami’nde, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman Hacı Mustafa Paslanmaz Camii’nde, Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal Göreme Kasabası Hacı Mustafa Ağa Camii’nde,  Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar Oğuzlar Gaznevi Camii’nde ve  Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise Taşlıbel Camii’nde  cemaate va’z ve nasihatte bulundular.

Program sonrası ilimize gelen misafirler, İl Müftülüğümüzün organizesiyle Göreme Kafedokya da misafir edilerek Mesleki ve Dini konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Hoş bir sohbet ortamında geçen program yapılan ikramlarla sona erdi.

Misafirler memnuniyetlerini ve takdirlerini belirterek, ilimizden ayrıldılar.