Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde bir araya gelen Nevşehir sevdalısı gazetecilerin birlik ve dayanışma toplantıları bu kez Nevşehir’in duayen gazetecilerinden Selma Küçükgül’ün Avanos’taki konutunda devam etti.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Selma Küçükgül’un Kızılırmak nehri kıyısındaki konutunda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Mesleki alanda dayanışmanın ön plana çıktığı toplantıda, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazetecilerin bundan sonraki izleyecekleri yol haritası da çizildi.

Nevşehir’in her alanda marka şehir olabilmesi ve bu alandaki çalışmaların değerlendirilerek ortaya çıkan sorun ve çözüm önerilerinin de yetkili ağızlarca ifade edilmesi amacıyla da bir dizi etkinliklerin gerçekleştirilmesi kararlaştırılırken, Nevşehir’de her zaman Basın Meslek İlkelerine uygun tarzda bir gazeteciliğin daha yaygın hale getirilmesi amacına yönelik de bir dizi düşünceler ele alındı.

Ekici, burada yaptığı konuşmada, Nevşehir sevdalısı gazetecilerin bir araya getirildiği toplantıya ev sahipliği yapmasından dolayı Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi duayen gazeteci Selma Küçükgül’e tüm gazeteciler adına teşekkür etti.

Ekici, “Nevşehir’in turizmden tarıma, imardan kültürel gelişmişlik düzeyine ulaşmada, gazetecilerin de taşın altında eli olduğunun bilinmesini istiyoruz. Her meslek dalında olduğu gibi bizim de Basın Meslek İlkelerimiz var ve bu da bizim olmazsa olmazlarımız arasında en ön sırada yer alır. Kamuoyunun her türlü bilgi kirliliğinden uzak, doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesini sağlamak bizlerin ana çalışma sistemimizi oluşturmaktadır. Gazeteciliği kendi menfaatleri doğrultusunda değil, kamuoyunun genel menfaatleri kapsamında değerlendirmek ve ona göre davranış gösterilmesinden yana olduk ve bunu da bundan sonraki süreçte sürdürmede kararlıyız. Nevşehirli seçilmiş gazeteciler olarak bu mesleğe yıllarını vermiş değerli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyemiz, şehrimizin duayen gazetecilerinden Selma Küçükgül büyüğümüze, bizleri böyle nezih bir toplantıda misafir ettiği için teşekkür ediyoruz. Nevşehir sevdalısı gazetecilerin dayanışma toplantılarına bundan sonraki dönemde de devam edeceğiz.”  dedi.