23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Valilik Makamı, sembolik olarak öğrenci tarafından temsil edildi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’tan Valilik Makamını devralan Nevşehir Merkez İncekaralar İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Elif Badi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara hediye eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarını sunduklarını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir mesajlar veren Temsili Vali Elif Badi; “Eğitim ve öğretimde lider olan ilimizde millî ve manevî değerleri özümseyen, vatanını seven gençler yetiştirmek en büyük amacımızdır. Tüm öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

           Vali İlhami Aktaş; “Bugün, Temsili Vali olarak makama oturan Elif Badi, gelecek için önemli mesajlar vermiştir. Ne mutlu ki; millet olarak her 23 Nisan’da, coşkumuzu ve sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyor, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını saflığın ve masumluğun timsali olan çocuklar aracılığıyla bir kez daha yineleme fırsatı buluyoruz. Millet olarak en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımız için büyük anlam taşıyan bu günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bizleri zafere taşıyan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi, saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Valilik koltuğuna oturan Elif Badi’ye; İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile Nevşehir Merkez İncekaralarİlkokulu Müdürü Gülizar Ergin de eşlik etti.

Valilikteki programın ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Töreni’ne geçildi.