Nevşehirli Afrin Gazisi Uzman Çavuş Zeki Didinmez, 21 Mart 1993 doğumlu Şehit Polis Memuru Furkan Demir'i doğum gününde unutmadı.

2017 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Nevşehirli 23 yaşındaki polis memuru Furkan Demir'in bugün doğum günü idi.

Diyarbakır'da hafriyat alanında nöbet tutan polislere yönelik düzenlenen bombalı terör saldırısında ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit olan Nevşehirli kahramanımız Şehit Polis memuru Furkan Demir doğum gününde ailesi tarafından mezarı başında anıldı. Aileye Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileride eşlik etti. Ayrıca, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Kodlama Sınıfına ismini veren ve Diyarbakır´da şehit olan Polis Memuru Şehit Furkan DEMİR´i doğum gününde mezarı başında ziyaret ettiler.

Nevşehirli Afrin Gazisi Uzman Çavuş Zeki Didinmez'de, şehit Furkan Demir'in doğum gününde ailesini arayarak, acılarını paylaştı.

Nevşehirli Afrin Gazisi Uzman Çavuş Zeki Didinmez, "Nevşehirli kahramanımız Şehit Polis Furkan Demir kardeşim ile birlikte Tüm vatan kahramanı Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de acil şifa diliyorum" dedi.

Afrin Gazisi Zeki Didinmez açıklamasında şunları kaydetti: "Şehit Furkan Demir'in Cennetteki 3. yaşı kutlu olsun. Peygamber Efendimizle, meleklerle ve diğer aziz şehitlerle birlikte cennette 3. yaşını kutluyor. Birlikte kutlasaydık daha güzel olurdu ama Rabbim böylesini hayırlı kılmış, böylesini kaderimize yazmış. Bu kutsal makamlar herkese nasip olmaz. Her şey vatan için. Bir ölür, bin diriliriz." dedi.


FİB Haber Merkezi olarak bir kez daha Nevşehirli Şehit polisimiz Furkan Demir'e Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz.  

Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin.

وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ

Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin.

Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. (Bakara 154) 

Bu ayet-i kerime, şehitlere “ölü” dememizi yasaklamakta ve onların ölü olmadıklarını beyan buyurmaktadır.