Gençlerin iş dünyası ve akademik alandaki etkileşimlerini sağlamak amacıyla Nevşehir Valiliği himayesinde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen ve Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Nevşehir Kariyer Günleri (NEV-KAR 2019)’ NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, İŞKUR Nevşehir İl Müdürü Arif Sıddık Barata, İŞKUR Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş, İŞKUR Kırşehir İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, kurum müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sektör temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

NEVÜ-İŞKUR İrtibat Noktası Ofisi Açıldı

Nevşehir Kariyer Günleri programı öncesi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliğinde üniversite öğrencilerine yönelik NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde oluşturulan ‘İŞKUR İrtibat Noktası' ofisinin açılışı yapıldı.

Açılışı katılımcılar ile birlikte gerçekleştiren Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İŞKUR Nevşehir İl Müdürü Arif Sıddık Barata ve NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emine Zehra Turan, İŞKUR İrtibat Noktasını gezerek incelemelerde bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İŞKUR Nevşehir İl Müdürü Arif Sıddık Barata yaptı. Barata konuşmasında Nevşehir İŞKUR İl Müdürlüğü olarak yürüttükleri çalışmalar ve sağlanan istihdama dair katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile işbirliği halinde yürüttükleri çalışmalara değinen İl Müdürü Barata, üniversite öğrencilerine yönelik NEVÜ’de açılan İŞKUR İrtibat Bürosu vasıtasıyla gençlerin istihdamına büyük katkılar sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferliğinde büyük yol alındığına vurgu yapan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “2017’de yani 15 Temmuz ihanetinin hemen ardından Cumhurbaşkanım istihdam seferberliği ilan etti ve bir buçuk milyon hedefi koydu. Bu gerçekten inanılması güç bir hedefti. Ama şu an Türkiye bir buçuk milyon istihdamı gerçekleştiriyor. İŞKUR kapatılsın bu kuruma ne gerek var denilen kurum 2002’deki 24 bin rakamlarından bir yılda 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık eden kurum haline geldi. 2018 yılında hedef artırılarak devam etti ve zirvede kalmak elbet çok zor. Geçen yıl yine tüm paydaşlarımızın iş birliğinde 1 milyon 247 bin 188 kişinin istihdamına aracılık ettik. Nevşehir açısından baktığımızda ise 2002 yılında bu şehirde 58 iken 2018 yılında bu sayı 4 bin 663’e yükseldi” diye konuştu.

Nevşehir’de istihdamın arttırılmasına ve yerel sektörün güçlenmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ülkemizin kalkınmasına ve istihdamına yönelik başlatılan Milli İstihdam Seferberliğine üniversite olarak büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda şehrimizde faaliyet gösteren yerel sektör temsilcileri ile ortak çalışmalarımızla birlikte kendilerinin üretim, çalışma alanları ve istihdam alanlarını geliştirmelerine öncülük ediyoruz. Diğer taraftan İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile koordineli olarak da başta üniversiteli gençlerimiz olmak üzere her yaşa hitap edecek ortak projeler yürütmekteyiz” diye konuştu.

Konuşmasında gençlere seslenen ve kendilerinin en büyük sermayesinin karakterleri ve çevreyle kurulan ilişkiler olduğuna değinen Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ise, “ Aileniz çok zengin ya da çok fakir olabilir ancak hayatta başarılı olmak için en büyük sermayeniz önce karakteriniz, sonra çevrenizde kurduğunuz ilişkilerinizdir. Güvenilir, çalışkan, alçak gönüllü, cesur ve kararlı olmak, yaş ve konumu ne olursa olsun kendini geliştirmeye çalışmak, asla 'oldum' dememek sizi başarıya götürecektir. Yeni teknolojiler ve yeni bakış açıları sayesinde yeni fırsatlar doğuyor. Bu fırsatları değerlendirmek için kendinize bir konu, ilgilendiğiniz bir alan ya da bir beceri seçip bu konuda uzmanlaşmaya, kendinize bu alanda yatırım yapmaya çalışın. Kendiniz, aileniz, arkadaşlarınız, çevreniz, birlikte çalıştığınız insanlar için ama en çok da içinde yaşadığınız toplum ve dünya için iyi insan olmak, iyi niyetli olmak çok çok önemli. Buna eklemeniz gereken gayretli, bilgili ve farkında olmaktır” diye konuştu.

Başarılarını Gençlerle Paylaştılar

Programa davetli konuşmacı olarak katılan iş adamlarından MAKROBİMS Yönetim Kurulu ve Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Acıgöl İlçesi Organize Sanayii Bölgesinde faaliyet gösteren NAME Gıda Genel Müdür Yardımcısı Özbay Doğru, kişisel ve firma olarak iş hayatındaki tecrübe, kariyer ve başarı hikayelerini gençlerle paylaştı.

Konuşmalarının ardından Ercan Civelek’e Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Özbay Doğru’ya da İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya tarafından plaketleri takdim edildi.

Ayrıca programa destek veren kurum, kuruluş ve firmalar ile en fazla istihdam sağlayan kuruluş temsilcilerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.

Protokol üyeleri daha sonra katılımcılar ile birlikte NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanında sektörlerin açmış oldukları tanıtım ve bilgilendirme stantları gezerek bilgi aldı.

Program, Nevşehir İŞKUR İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Canan Selvi ile Kişisel Gelişim Uzmanı Yetenek Avcısı Murat Yeşildere’nin özellikle iş hayatına yeni atılacak gençlere çalışma hayatında karşılaşacakları zorluk ve olağandışı durumlar, başarılı işveren ve kariyer hikayeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile sona erdi.