Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında “Proje Hazırlama Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı. TKDK Türkiye’de ilk kez NEVÜ ile bu kapsamda bir projeye imza atmış oldu. 

NEVÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen “Proje Hazırlama Eğitimi İşbirliği Protokolü”  imza törenine NEVÜ Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak, TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Emrah Şenoğlu ve NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu katıldı. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında düzenlenen ikili işbirliği protokolüne TKDK Başkanı Dr. Muhammed Adak ile birlikte imza atarak, imzalanan işbirliği protokolünün şehrin ve bölgenin sahip olduğu değerleriyle birlikte büyüyüp kalkınmasına vesile olacak anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye genelinde bu protokole imza atan ilk üniversite olmaktan dolayı da ayrıca mutlu olduklarını ifade etti. 

NEVÜ ve TKDK arasında imzalanan protokolle;  Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) Programı kapsamında desteklenen sektörler hakkında farkındalığın arttırılması, daha çok potansiyel başvuru sahiplerine ulaşılabilmesi için proje hazırlama, isteklilerin bilgilendirilmesi hususunda eğitim verilmesine ilişkin usuller ile tarafların görev ve sorumlulukları belirlendi. 

Protokol kapsamında NEVÜ ve TKDK’da görev yapan alanında uzman personel tarafından 2021 yılında başlayacak şekilde bir eğitim yılı içerisinde güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere birer kez proje hazırlama eğitimi verilecek.