Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesine, belediye tarafından yapılan yönlendirme levhası çalışmasıyla şimdi Vadilere ulaşım daha kolay ve rahat olacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş yaptığı açıklamasında; "Kasabamızda yer alan Balkandere Vadisi, Ortahisar Vadisi, Üzengi Vadisi, Gümüşlü Vadisi, Karamandere Vadisi ve Yatakdere Vadilerinde toplam 52 km’lik mesafeyi kapsayan ve tamamı belediyemiz tarafından finanse edilmiş “Ortahisar Yürüyüş Rotalarının Değerlendirilmesi” projemiz kapsamında yönlendirme uygulamaları tamamlanmıştır.

Dünya standartlarına uygun olarak Kapadokya bölgemizde ilk kez gerçekleştirilen bu yönlendirme uygulamalarında tamamen doğal ve yerli üretim ürünler kullanılmıştır. Çevreyi koruyan ve yerel halkın değerleriyle refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı ekoturizmin Beldemizde başlatılması açısından önemli bir adımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İkinci adımımız vadilerimizin düzenli aralıklarla temizliği ve haritalandırma hizmetimiz olacak. Proje birimimiz başta olmak üzere, çalışmalarda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Vadilerimize hep birlikte sahip çıkalım. Hayırlı olsun Ortahisar, hayırlı olsun Kapadokya..." dedi.