Oscar ödüllü belgesel filmi Icarus’un yönetmeni BryanFogel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti. Nevşehir Kalesi etrafındaki yeraltı şehrini gezen ünlü yönetmen Fogel, Kapadokya bölgesi ve Nevşehir’in doğal bir film platosu olduğunu belirterek hayranlığını dile getirdi.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen Oscar Ödülleri töreninde en iyi belgesel kategorisinde, son yıllarda birçok spor branşta görülmeye başlayan doping olaylarını mercek altına alan "Icarus" filmi ile ödüle layık görülenBryanFogel, Belediye Başkanı Rasim Arı’nın konuğu olarak Nevşehir’e geldi. Nevşehir Belediyesi’nde bir süre Başkan Arı ile baş başa görüşen BryanFogel, Arı’dan Kapadokya bölgesi ve Nevşehir hakkında bilgiler aldı.

Kapadokya bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini belirten Belediye Başkanı Rasim Arı, bölgenin ayrıca geçtiğimiz yıllarda birçok önemli yerli ve yabancı filme ev sahipliği yaptığını söyledi.

Fogel’e Nevşehir Kalesi etrafında geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkartılan Nevşehir Kalesi etrafındaki yeraltı şehri hakkında da bilgiler veren Arı, Fogel ile Nevşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği çeşitli kültür ve turizm projelerine ilişkin istişarelerde bulundu.

Kapadokya bölgesi ve Nevşehir’den çok etkilendiğini belirten BryanFogel, “Burası gerçekten harika bir bölge. Dünyada eşi, benzeri bulunmayan bu güzellikler karşısında etkilenmemek mümkün değil” dedi.

BryanFogel Nevşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Nevşehir Kalesi etrafındaki yeraltı şehrini gezdi.