İki oturumda gerçekleştirilen toplantının birinci oturumu cami görevlilerimizin katılımıyla, ikinci oturumu ise Kur’an kursu öğreticilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün başkanlığında yapılan toplantıya Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, Yaşar Bolat, Dr. Ahmet Özvarinli, Şube Müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda; “Temel Aile Bilinci Eğitimleri” ve “ 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları” konuları ele alınarak Diyanet İşleri Başkanlığından gelen talimatların duyurulmasından sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş telekonferans yolu ile personele hitap etti.

Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen dini ve hayri hizmetler kapsamında, toplumumuzu zekat ibadeti konusunda bilinçlendirmemiz amacıyla “Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” başlığı altında bir çalışma başlatıldığını söyleyerek din görevlilerimizin bu konuda bulundukları görev yerlerinde toplumu bilinçlendirme hususunda ellerinden gelen gayreti göstermelerini istedi.

Toplantı, din görevlilerinin dilek ve temennileriyle sona erdi.