Otomatik olarak ayarlanan sulama cihazları, belli süre çalıştıktan sonra kademeli olarak kesilip, diğer taraftakiler faaliyete geçiyor. Şehir içi ana arterlerin ve orta refüjlerin bu şekilde sulanması sırasında yollar da ıslanıyor.

Refüjlerle beraber asfaltları da sulayan bu fıskiyelerden kaçmaya çalışan sürücüler ise ya hızlı bir şekilde yan şeride geçiyor ya da ani fren yaparak yavaşlıyor. Her iki durumda da arkadan ve yandan gelen araçlar için kazaya davetiye çıkartılmış oluyor.

Vatandaşlar, sulama çalışmalarının trafiğin en rahat olduğu saatlerde yapılmasını istiyor. Bununla birlikte, sulamanın yola taşmasının önleyecek tedbirler alınmasının zorunlu olduğunu belirtiyor.

FİB Haber Merkezine şikayetlerini dile getiren bir vatandaşımız, Fıskiyelerin zaman zaman çimleri değil de yolu suladığını belirterek, sürücülerin zor anlar yaşadığını kaydetti.

Nevşehir'de orta refüjlerdeki çim sulama fıskiyeleri çimlerden çok yolları, yayaları ve araçları suluyor.  Fıskiyeden akan sularla kayganlaşan yol, kazaya davetiye çıkarıyor. Özellikle motosiklet ve araç kullanıcıları için de büyük tehlike oluşturuyor.  Nevşehir'de özellikle 2000 Evler mahallesi Zübeyde hanım caddesi hastane kavşağı mevkiindeki orta refüjünde bulunan çim alanları sulamak için kullanılan fıskiyeler yüzünden sürücüler zor anlar yaşatıyor. 

Sulamaların daha kontrollü olması gerektiğine dikkat çeken Nevşehirliler, bu sıkıntıya acil çözüm bulunmasını istiyor.