Veliler en doğru tercihte bulunmak için sosyal medya aracılığı ile okulları araştırmanın yanında bizzat okulları ziyaret ederek okul idaresinden ve rehber öğretmenlerden bilgi almaya başladılar. Yoğun talepten nasibini alan okulların başında gelen  Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İ.H.L’ne öğrenci ve velilerin yoğun ilgi göstermesi ve başarılı bir gelecek ideali ile okulumuza kayıt yaptırması bizlere gurur vermektedir.

Her yıl LGS’de sınavlarda başarı göstermiş, seçkin ve başarılı öğrencilerin kaydının yapıldığı, Nevşehir’in İlk Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu olan ve Fen Lisesi Müfredatı verilen, Nevşehir den ve çevre illerden bir çok öğrencinin tercih ettiği okulumuzda Proje okullar arasında da yoğun ilgi görmektedir. Güçlü başarılı öğretmen kadrosu, birbirinden başarılı öğrencileri ve mükemmel fiziki yapısıyla kaliteli eğitim fırsatı sunmaktadır.Tercih eden öğrenciler iyi bir eğitim almanın yanı sıra üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde de kendilerine sağlanan imkan ve desteklerle güzel bir geleceğe sahip olma yolunda büyük adımlar atmaktadırlar.Okulu tercih edip İlk 20’ye yerleşen öğrencilere bir öğretim yılı boyunca, Eğitim Bursu da verilecektir.

Bir öğrencinin hayatında kırılma noktalarından en önemlisi meslek tercihinin doğru yapılmasıdır. Öğrencinin iyi bir lisede eğitim görmesi, akabinde iyi bir üniversite eğitimine ve iyi bir meslek yaşamına sahip olabilmesi için de ilk basamaktır. Bu yüzden lise tercihini yaparken öğrencinin ve velisinin iyi bir araştırma yapması ve öğrencinin gelecekten beklentilerine ve kişilik yapısına, inançlarına uygun bir seçimde bulunması oldukça büyük önem taşımaktadır.

Okulun akademik alanlardaki başarısı, okulun eğitim-öğretim düzeyi, yabancı dil eğitimleri, uluslararası ve ulusal projeler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST projeleri,  akademik koçluk, okuma grupları ile okulun fiziki yapısı, eğitim kalitesi; sosyal, kültürel, sportif imkânları; velilerin tercih sebepleri arasında yer almaktadır.

Açıldığı günden bugüne kadar yaptığı çalışmalarla gündemden hiç düşmeyen ve ‘’ Bir Okuldan Çok Daha Ötesi’’ olarak adlandırılan Nevşehir R.T.E. Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İ.H.L yeni öğretim yılına da gerek yapısal ve donanımsal gerek insan kaynakları noktasında en iyi şekilde hazırlanmaktadır.

Güzel bir gelecek temennisiyle okulumuz idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve okul personelimize başarılar dileriz.

Lise kayıtlarımıza büyük ilgi gösteren velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.