Köy muhtarı Mahmut Özcan ile işbirliği yaparak temin edilen ağaç dikme programına Muhtar Mahmut Özcan, köy İmamı Yasin Şimşek ve köy halkının yanısıra Nevşehir Orman İşletme İl Müdürü Aykut SATIRLI, Müdür yardımcısı ve diğer ekibi de katıldı.

Cuma namazında halka hitap ederek ağaç dikmenin öneminden bahseden ve bugün köyümüzde ağaç dikilecek diyen Hasan Yavuzer kadın erkek hepinizi bu coşkuya davet ediyoruz dedi. Davete icabet eden Kadın erkek pek çok kişinin katkı sağladığı programda katılımcılara ekmek arası çemen ve sucuk ile ayran ve tatlı ikram etti.

Günün anısına bir hatıra olması için de ağaç dikmeye gelenlere birer-ikişer tane ihlamur fidesi hediye edilerek evlerinin önünde veya bahçelerine dikerek büyüdüğünde hem mis gibi kokusundan istifade etmeleri hem de ihlamur çay içmelerine imkan sağlandı.

Daha önceden köyünde 1000 fide daha dikmiş olan Hasan Yavuzer’in bu gayretleri köyde çok büyük takdir topladı. Çalışmanın sonunda orada bulunanların katıldığı bir dua yapılarak emeği geçenler ve köy halkından ahirete intikal edenler için toplu dua yapıldı. Benzer çalışmanın önümüzdeki senelerde yeni programlarla devam etmesi kararlaştırılarak program sona erdi.