Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği halinde Aksaray yolu üzerinde hayata geçirilecek yeni TOKİ konutları için başvuru işlemleri başladı.

İşte merak ettiğiniz soruların cevabı www.fibhaber.com ayrıcalığı ile sizlerle paylaşıyoruz...
 
1.    TOKİ Nevşehir konut kampanyasında kaç konut olacak?
TOKİ Nevşehir  konut kampanyasında 300 adet konut inşa edilecek. Bu konutlar alt ve orta gelirli ailelere satılacak.

2.    TOKİ Nevşehir konut nerede?
TOKİ Nevşehir konut kampanyasındaki 300 konutun nerede inşa edileceği, gelen talep sonrasında belli olacak.

3.    TOKİ Nevşehir konut başvuru dönemi ne zaman?
- Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri 15 Nisan-19 Nisan 
- En az yüzde 40 engelli vatandaşlar 8 Nisan-12 Nisan 
- Emekliler 25 Mart-5 Nisan 
- Diğer başvurular ise 6 Mart-22 Mart 
 
4.    TOKİ Nevşehir konut başvuru şartları neler?
- Başvuru yapacakların kişilerin T.C. vatandaşı olması gerekiyor. 
- 2 oda 1 salon tipteki dairelere başvuru yapmak isteyen vatandaşların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması şartı aranıyor.
 - Başvuru yapan kişilerin TOKİ'den konut satın almamış olması ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olması gerekli.  Ayrıca kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması şartı da bulunuyor.
- Alt gelir grubu evlerde aylık hane halkı geliri olarak en fazla net 4 bin 500 TL gelire sahip olma şartı aranacak. 2 oda 1 salon evlere başvuruda bulunanların 25 yaşını 3 oda 1 salon tipteki dairede başvuruda bulunanların ise 18 yaşını tamamlamış olması gerekli.

5.    TOKİ Nevşehir konut başvuruları için istenilen belgeler neler?
- Başvuru sahipleri,
- Kimlik Fotokopisi,
- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”
- Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),
- Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, ibraz edeceklerdir.

6.    TOKİ Nevşehir konut başvuruları nereye yapılacak?
TOKİ Nevşehir konut başvuruları Türkiye Halk Bankası A.Ş. veya  T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin yetkili şubelerine yapılabiliyor.

7.    TOKİ Nevşehir konut kampanyasında hangi daire tipleri var?
TOKİ Nevşehir konut kampanyasında alt ve orta gelirli ailelere özel satılacak konutlar 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

8.    TOKİ Nevşehir konut kampanyasında 2+1 daireler için başvuru ücreti ne kadar?
Kampanyadaki 2+1 dairelerin başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi.

9.    TOKİ Nevşehir konut kampanyasında 3+1 daireler için başvuru ücreti ne kadar?
Kampanyadaki 3+1 dairelerin başvuru ücreti 1.000 TL olarak belirlendi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Nevşehir Merkez Projesi kapsamında inşa ettirilecek 2+1 nitelikli 106 ve 3+1 nitelikli 100 adet konutlar için şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile dul ve yetimler için 15-19 Nisan 2019, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar 08-12 Nisan 2019, emekli vatandaşlar 25 Mart 2019-05 Nisan 2019 ve diğer alıcı adayların ise başvuru işlemleri 11-22 Mart 2019 tarihleri arasında Halk Bankası Nevşehir Şubesi tarafından yapılacak.

Yeni TOKİ bölgesinden konut sahibi olmak isteyenler 2+1 konutlar için 500 TL ve 3+1 konutlar için de 1000 TL başvuru bedelini, başvuru işleminin yapılacağı Halk Bankası Nevşehir Şubesine yapılacak.

 Konutlar için kura çekilişi yapılması halinde ise kura yeri ve saati TOKİ’nin web sayfasından ayrıca duyurulacak.

TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda 2+1 konutlar için yüzde 12 peşinat bedeli için 180 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 240 ay vade şartı getirilirken 3+1 nitelikli konutlar için yüzde 10 peşinat bedeli için 120 ay vade ve yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade imkanı da sağlanacak.

Bu konuda ayrıntılı bilgiler için TOKİ Web Sayfası olan www.toki.gov.tr adresi veya 444 86 54 nolu bilgi hattını da aranabilecek.

Kaynak: Emlak Konut